Луцькі пластуни відсвяткували 104-ту річницю

18 Квітня 2016, 09:33
1777 Джерело: скріншот із відео

З нагоди 104-ої річниці від дня складання першої пластової присяги, луцькі пластуни організували справжній фестиваль.

Захід організували у суботу, 16 квітня, пише Громадське.Волинь.

У парку імені Лесі Українки сьогодні людно. Десятки пластунів зібрались тут, аби вшанували 104-ту річницю складання першої пластової присяги. Тут організували справжній фестиваль, який має насичену програму з творчими батлами, гуртками та виживанням в природі.

«Для пластунів це дуже визначна дата. Адже 12 квітня 1912 року було складено першу пластову присягу. Це було на чолі з доктором Олександром Тисовським. Після цієї присяги з’явились перші офіційні пластуни, від яких і рахується відлік організації. Сьогодні цей фестиваль відбувається з ініціативи юнацтва, тобто дітей віком від 11 до 18 років. В нас сьогодні буде багато різних активітетів», – розповів голова ГО «Волинська округа пласту – НСОУ» Олег Лапковський.

«Ми відкриті для всіх. Ми скоро будемо ходити по ВУЗах, залучати студентів до наших лав. Тому що в нас є зараз досить гарне гасло: «Пласт – це не лише для дітей». Зарошуємо до своїх лав, тому що в нас проводяться дуже якісні навчання для старших, є багато можливостей подорожувати Україною, навчатися, ставати кращими та знаходити себе», – додав він.

Нагадаємо, «Пласт» – це національна скаутська організація України, мета якої сприяти всебічному патріотичному самовихованню української молоді на засадаххристиянської моралі, на свідомих, відповідальних та повноцінних громадян місцевої, національної та світової спільнот, і на провідників українського суспільства.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром