Працівники спиртзаводу влаштували акцію протесту проти податківців

14 Червня 2018, 14:15
Працівники СГК протестують 2344
Працівники СГК протестують

Працівники луцького спирто-горілчаного комбінату приєднались до протестних акцій, які проводять по всій країні робітники 42 заводів «Укрспирту».

Про це повідомило ІА ВолиньPost.

У четвер, 14 червня, близько 10:00, робітники СГК перекрили рух автотранспорту на вулиці Ковельській у Луцьку: натовп людей з плакатами «Вимагаємо роботу в Україні» циклічно рухався вперед і назад по «зебрі». Акцію влаштували, аби влада звернула увагу на блокування роботи «Укрспирту» податківцями та державною виконавчою службою.

Заступник директора Луцького МПД – ДП «Укрспирт» з виробничих питань Олег Гушинець заявив, що робітники «просто шоковані» діями податкових органів і виконавчої служби. За його словами, працівники готові їхати до Києва і протестувати під стінами Верзовної Ради та Кабміну, якщо роботу спиртової галузі продовжать блокувати.

Олег Гушинець зауважив, що працівники заводу, які вже звикли до стабільного прибутку, вперше отримали проблеми із виплатою зарплат.

«Тільки підприємство стає прибутковим, показує результати, то починають вставляти палки в колеса», – додав він.

Крім того, під загрозою опинились контракти на постачання луцької горілки за кордон, зокрема, до Німеччини.

Читайте також: Луцька горілка підкорює Європу

До того ж, через блокування роботи «Укрспирту», проблеми зі збутом зернових можуть виникнути і у працівників сільського господарства.

Рішення про проведення акцій протесту проти блокування роботи «Укрспирту» податкоовими органами і державною виконавчою службою прийняли 12 червня на засіданні об'єднаних профспілок «Укрспирту» у столиці, у якому взяли участь представники 42 горілчаних заводів. 

Робітники вийшли на акцію протесту
Робітники вийшли на акцію протесту

Люди перекрили трасу
Люди перекрили трасу

Поліція слідкує за порядком
Поліція слідкує за порядком

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у  TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром