Лучан вчать, як правильно управляти будинками

15 Квітня 2016, 16:14
2261

Для тих, хто хоче стати повноцінним господарем у власному домі та йти в ногу з нововведеннями, у Луцьку проводять дводенний семінар «Організація ефективної діяльності об’єднань співвласників багатоквартирного будинку в сучасних умовах».

Організацію навчання для керівників об’єднань співвласників взяла на себе Луцька міська рада, інститут муніципального менеджменту та Рада голів ОСББ міста Луцька.

Керівник Ради голів ОСББ Роман Бондарук розповів, що влаштовуючи захід, перш за все ставили перед собою завдання навчити керівників об’єднань ефективно працювати та  управляти житлом.

«На жаль, наша держава дала право користуватися приватизацією, але не навчила управляти будинками. Саме це ми намагаємося виправити разом з органами місцевого самоврядування. Ми вчимо людей управляти своїми будинками», – зауважив Роман Бондарук.

Виконавчий директор громадської спілки «Фонд розвитку та інновацій ЖКГ» Юлія Головатюк-Унгуряну розповіла,  що попри те, що у Луцьку активно впроваджують енергоощадні заходи, залишається ряд питань, які варто  знати кожному керівнику ОСББ. Вона зауважила, що мета семінару передбачає  підтримку та сприяння роботі об’єднань. Відтак, керівники отримають поради щодо утримання будинків, інформацію про зміни у законодавстві, а також поради щодо впровадження енергоощадних заходів.

«Ми хочемо ознайомити керівників, голів ОСББ, управителів із змінами в законодавстві та можливостями, які зараз є. Це ті можливості, які вони зможуть використовувати і у веденні внутрішньої документації, і інформація з приводу кредитів для енергоефективних заходів. Ми знаємо, що був прийнятий закон про особливості здійснення права власності, відповідно внесені зміни до закону про ОСББ, змінений типовий статут», – розповіла Юлія Головатюк-Унгуряну.

Професор кафедри управління національним господарством та економічної політики Національної академії державного управління при Президентові України Наталія Олійник зауважила, що реформи, які відбуваються у житловій сфері, потребують роз’яснень.

Вона стверджує, що людям, які ризикнули і створили ОСББ, необхідно допомогти зрозуміти систему управління будинком.

«Тим, хто тільки створився, важливо надати актуальну інформацію бухгалтерського обліку та оподаткування, висвітлити організаційні та правові питання, бо їх виникає дуже багато. Адже після реєстрації ОСББ починається укладання договорів з монополістами, виникають питання по утриманню будинків», – розповіла Наталія Олійник.

Вона також зазначила,  що потрібно чітко розуміти – відійти від ЖЕКу не означає платити менше. Це означає, що люди беруть на себе відповідальність за утримання власного будинку.

Саме тому основними блоками дводенного навчання буде роз’яснення технічних та правових аспектів утримання будинків а також енергоощадних заходів.












Коментарі
17 Квітня 2016, 19:07
Ото да створіть це ОСББ,побачите,які проблеми ляжуть на ваші плечі. А особливо навЯзують кредити,люди схаменіться,які кредити? Це призведе то того,що почнуть квартири забирати,шахраї. Я особисто проти цих ОСББ-це шахраї вищої категорії.Вони не будуть нічого робити, а будуть красти наші гроші, собі зарплати пороблять космічні, а відповідальності нуль.Звертатися не буде до кого, бо на цих деятелей
17 Квітня 2016, 19:12
впливу не мають ніякі органи влади.Я вже стикнулоася з тепловим лічильником.У мене у квартирі холодні батареї, а звернутися до кого? Цей тип,що крутить лічильник,який сам собі обрався,його обрали 3 людей на контакт не йде. До кого стукати.За що я плачу гроші по 1000 за опалення.Ось вам перші результати приватної роблти. Верхні поверхи теплі, а нижні холодно. І мали вони нас далеко.Коли не крутили,не прикручували тепло було усе добре.Ось так і буде толк з цими ОСББ.Гроші вкрадуть,якась аварія чи що вийде з ладу будете платити зі свого карману і ще їм в лапи за утримання будимнку.Толку не буде.А ЖЕКИ будуть і до них йдемо, хоч со скрипом,але роблять.Не дурять голови людям.Сидите атм ситі і годовані, фейси аж лиснять від жиру
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024