Варшавський ринок: полісмени влаштували «рейд на пішоходів»

14 Квітня 2016, 13:30
3737

За годину поліцейські виписали п’ять штрафів та зробили десятки попереджень пішоходам, котрі порушували правила дорожнього руху.

За інформацією поліцейських, кожного дня у місті трапляється чимало ДТП. І багато з них спричинені тим, що громадяни переходячи дорогу не дотримуються правил дорожнього руху. Халатність пішоходів часто призводить до травмувань, а іноді і до сумних наслідків.

Аби попередити людей про небезпеку та покарати тих, хто «не вміє» переходити дорогу, патрульні поліцейські влаштовують «рейди на пішоходів».

У четвер, 14 квітня, рядовий Павло Новосад та старший сержант Сергій Матіюк стежили за однією з найпроблемніших ділянок у місті. Саме проїжджа частина та кільце між Завокзальним ринком і ТЦ «Варшавський» стали улюбленим місцями порушників.

Аби якомога швидше дістатися до ринку та не йти зайвих 10 метрів до переходу, лучани перебігають дорогу там, де їм заманеться.

«Сьогодні ми здійснюємо рейд по пішоходах, які переходять дорогу у невстановленому місці. Ми це робимо досить часто, по 2-3 дні на тиждень і крім того у звичайні робочі дні також з ними працюємо», – розповів Павло Новосад.

Перших порушників довго чекати не довелося. Через проїжджу частину поміж автомобілями пробиралися двоє чоловіків і «вели» за собою кількох жінок.



Чоловікам вдалося розсіятися у натовпі, а от жінок Павло Новосад зупинив і розповів про відповідальність за порушення дорожнього руху. Порушниці свою провину визнали, проте розповіли,  що грошей, аби сплатити штраф, не мають.

«Ми вже зробили висновки», – заначила жінка і пообіцяла, що більше порушувати не буде.

Проте полісмен розповідає, що усне зауваження не завжди допомагає. Іноді, аби людина зрозуміла, що так робити не можна, потрібно вдаватися до більш жорстких методів – штрафу.

«Усне попередження не завжди є дієвими, тому постанова і оплата штрафу в банку є більш красномовною», – розповідає Павло Новосад.

До слова, штраф за перехід у непризначеному для цього місці становить 51 гривню. Його порушник має оплатити протягом 15 днів, адже після того, як зазначений термін пройде, платити доведеться у подвійному розмірі.

Проте не всі порушники були готові слухати роз’яснювальні бесіди. Перейшовши дорогу за кілька метрів від світлофору та почувши голос поліцейського, чоловік вирішив, що пора тікати.

Павло Новасад наздогнав порушника та склав на нього постанову. Полісмен розповідає, що чоловік не чинив опору і після кількох закликів зупинитися таки віддався у руки правоохоронцю. Сам же порушник розповів, що кинувся навтьоки, бо злякався.

Після оформлення постанови пообіцяв, що штраф сплатить, а порушувати більше не буде.

Зазвичай порушники визнають свою провину і кажуть, що правила дорожнього руху знають. Проте дехто стверджує, що не чув про відповідальність за порушення ПДР пішоходами.

Відстежити кожного правопорушника і провести виховну бесіду практично неможливо. Поки полісмени оформлюють постанову на одних, через дорогу поміж автомобілів мчаться інші.

Самі порушники часто з гумором ставляться до зауважень і навіть штрафів.

«Тепер можу весь день де-небудь переходити», – жартував чоловік демонструючи постанову на штраф.

Павло Новосад розповідає, що зараз у людей, на жаль, відсутня культура дорожнього руху. А для того, щоб привчити людей дотримуватися та поважати правила, можуть пройти роки.





1















 

Коментарі
18 Квітня 2016, 16:28
ну нарешті...і до пішоходів черга дійшла..
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром