У СІЗО в’язні влаштували бунт

14 Квітня 2016, 10:02
2931

Ув’язнені Луцького слідчого ізолятора влаштували протест через ущемлення їхніх прав на передачі та побачення з рідними.

Це сталося близько півночі, 13 квітня. На місце надзвичайної ситуації виїхали три автівки пожежників, 5 бригад швидкої медичної допомоги та патрулі національної поліції. Згодом під’їхав автобус з бригадою нацгвардійців, на випадок штурму, пише ІА Волинські новини.

Три бригади швидкої зайшли в середину, а дві тримали чергування на вулиці. Одна з пожежних машин знаходилась безпосередньо на території слідчого ізолятора, а пожежні рукави протягнули в середину. Виглядало так, ніби ув’язнених заспокоювали холодною водою.

Зі слів родичів в’язнів, які зібралися під стінами СІЗО, ув’язнені підняли бунт через ущемлення їхніх прав на передачі та побачення з рідними.

«В СІЗО давно немає постійного начальника, лише змінюються виконуючі обов’язків, через це працівники ізолятора зовсім вийшли з-під контролю, що навіть не гребають виймати продукти з передач, а за побачення вимагають хабарі», – каже брат ув’язненого Сергій.

Згідно з попередньою інформацією від працівників швидкої допомоги, розбитим склом поранилось 12 чоловік з тих, що утримуються в СІЗО. Деякі нібито різали вени самотужки в знак протесту. Один з поранених в’язнів отримав тяжкі рани, та мав бути госпіталізований.

Навколо території слідчого ізолятора зібралася поліція, пожежники, медики, родичі та знайомі ув’язнених. На місце події прибув тимчасово виконувач обов’язків начальника ГУНП у Волинській області Петро Шпига та заступник прокурора області Дмитро Марченко.

Останній заявив, що в СІЗО нічого не відбувається, надзвичайної ситуації немає, постраждалих теж немає.

«Просто три-чотири в’язні били кулаками в двері вимагаючи для себе «теплих ковдр» та кращого забезпечення», – запевнив він.

Інформацію про те що в ізоляторі ув’язнені нібито різали вени він не підтвердив, а присутність швидкої та Нацгвардії назвав заходами на випередження на випадок «якби щось було, чи може би було», – сказав Марченко.

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50