Луцькій молоді відкрили формулу промоції книги

12 Квітня 2016, 17:49
2136

У Луцьку  прес-секретар міжнародної літературної корпорації Meridian Chernowitz Лілія Шутяк прочитала публічну лекцію «Промоція книжки: інструменти, практики, секрети».

Зустріч відбулася у вівторок, 12 квітня, у бібліотеці СНУ імені Лесі Українки.

Організували дійство викладачі кафедри соціальних комунікацій Інституту філології та журналістики. Кажуть, хотіли, щоб студенти отримали не лише теоретичну базу, а й практичні навички.

«Це один із циклу тренінгів щодо видавничого бізнесу. Ми хотіли, щоб студенти не лише отримали теоретичні знання, а й практичні від відомих людей, літературних менеджерів, які можуть розказати дуже багато», ‒ розповідає викладач кафедри Олена Кошелюк.

Лілія Шутяк в цілому розповіла про видавничий бізнес та книжковий піар.  Ствердила, що сьогодні читати сучасну українську літературу – модно. Тому, каже, це створює безліч перспектив для українських видавництв.

Вона акцентувала увагу на своїй роботі у Meridian Chernowitz. Лілія Шутяк каже, що цей проект розпочав свою діяльність як літературний фестиваль, а згодом став великою корпорацією.

«Ми не є видавництвом у традиційному розумінні цього слова. У нас немає складів, штату людей і того всього, чим займається видавництво. Ми наймаємо видавництво, співпрацюємо і під спільним брендом видаємо книгу», ‒ каже Лілія Шутяк.

Прес-секретар також поділилася секретами роботи книжкового піар-менеджера. Лілія Шутяк підкреслила важливість постійного спілкування відомих авторів із аудиторією. Стверджує, що такий метод поширення інформації про книгу теж працює.

Наприклад, молоді українські автори Марк Лівін та Іван Байдак декілька років тому займалися промоцією себе у соціальних мережах, не маючи виданих книжок.  Коли вони знайшли свою аудиторію серед «друзів та друзів друзів», то врешті, видали власні збірки.

«Андрій Любка – теж дуже відкрита людина. Він дуже добре уміє спілкуватися із аудиторією у соціальних мережах. Якщо хтось прочитав його книгу і  написав відгук, він завжди намагається відповісти. Натомість, наприклад, Сергій Жадан та Юрій Андрухович не є активними користувачами соціальних мереж. За них сторінки ведуть довірені особи», ‒ розповіла прес-секретар.

Зустріч завершилася неформальним спілкуванням Лілії Шутяк із студентами та викладачами Інституту філології та журналістики. 

До слова, організували дійство викладачі кафедри соціальних комунікацій Інституту філології та журналістики за підтримки мистецького об'єднання "стендаЛь"








 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром