Луцьк, 24 липня: саморобний шлагбаум і пожежа у підвалі

24 Липня 2015, 21:00
5164

Події п’ятниці: що і де відбулося сьогодні – територіальна «Картина дня».

Даньшина: лучанин ледь не згорів через цигарку. Почалася ця доба нерадісно: близько 2 години ночі загорівся підвал п’ятиповерхового будинку на Даньшина. Працівники «Служби порятунку» прибули на місце події за лічені хвилин і одразу ж кинулися в задимлений підвал. Там вони знайшли непритомного чоловіка. Рятувальники добряче попрацювали: вогонь загасили, чоловіка врятували. Причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем під час куріння.

Міська рада: відзначили День працівників торгівлі. Луцький міський голова привітав усії присутніх підприємців з професійним святом і вручив відзнаки за самовіддану працю та високий професіоналізм. Усього за суттєвий вклад у розвиток торгівельного бізнесу на Волині нагороди отримали 25 людей. Микола Романюк додав, що гордиться тим, що в місті є люди, які так віддано надають важливі і дуже потрібні послуги.

Словацького: фірму, яку виграла тендер міської ради, оголосили сумнівною. Про це йшлося на презентації результатів піврічного громадського контролю за державними закупівлями. З’ясувалося, що фірма, яка виграла тендер на прибирання снігу, була створена за кілька місяців до оголошення тендеру, а її власника вже притягували до відповідальності за порушення законодавства у сфері захисту економічної конкуренції. Крім того, у його власності ще й аналогічна тернопільська фірма, яку судили за позовом Антимонопольного комітету.

Кравчука: збудували саморобний шлагбаум. Жителі будинку №12 на вулиці Кравчука власноруч зробили «барикаду», щоб водії не їздили попід вікнами. Мешканці розповіли, що раніше там стояв спецшлагбаум, який унеможливлював проїзд, але згодом хтось свідомо його вирвав, тому автомобілі з легкістю проїжджали на проспект Соборності. Саморобна барикада не дуже надійна, бо складається лише з гілля дерев, проте, доволі ефективна, бо навіть така перепона лякає водіїв.

Facebook: велике купання у міській раді.  Активісти повідомили, збираються провести акцію «Луцьк без гарячої води» 29 липня. Таким чином, всі охочі, у кого немає гарячої води, за як вони своєчасно сплатили, будуть приймати душ у міській раді. Про це на своїй сторінці у соцмережі написав активіст Ілля Токаренко. У повідомленні він апелював до статті 49 статуту Луцька, де вказано, що міська громада має право комунальної власності – право на свій розсуд розсуд і на підставі закону безпосередньо користуватися нею.

Район.Луцьк: фотоконкурс з трьома номінаціями. Свої фотографії ви можете надсилати на електронну адресу редакції. Головне – світлини мають відповідати темам: «Молодість в літньому Луцьку», «Діти в літньому Луцьку», «Літні люди літнього Луцька». Словом, фотографуйте будь-кого в місті, і ваша роботи неодмінно потрапить до нас. Переможців чекають приємні подарунки: вікенд на двох у санаторії на Світязі, абонемент у спортзал та сертифікат у СОК «Адреналін».

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром