Депутати не хочуть "Ласки", а директриса каже, що дарма

24 Липня 2015, 19:25
5027

Деякі депутати міськради ставлять під сумнів доцільність існування КП «Ласка», але директор підприємства "криє" тим, що завдяки їх діяльності у Луцьку зменшилася кількість безпритульних тварин. 

Директор "Ласки" Дана Новарчук розповіла, що на контролі працівників підприємства як безпритульні, так і домашні улюбленці. Окрім цього, КП «Ласка» займається ще й просвітницькою діяльністю. Зокрема, працівники навчають школярів правильному поводженню з собаками. Також розроблені спеціальні брошури-пам’ятки. Від початку існування притулку у Луцьку зменшилась кількість безпритульних тварин з чотирьох тисяч до 779. 

Брошури
Брошури

 

«Наше підприємство, перш за все, працює задля безпеки та комфорту життя людей, при цьому не завдаючи шкоди тваринам. Немає об’єктивних причин розформовувати КП «Ласка», оскільки підприємство є прибутковим, а не збитковим. Люди навіть уночі можуть звернутися по допомогу до притулку. Якщо потрібно полікувати собаку вночі, сторож відкриває двері громадянам», - переконувала директорка КП "Ласки" Дана Новарчук на прес-конференції.

 

Доходи і витрати підприємства
Доходи і витрати підприємства

Також вона розповіла, що роботи по зведенню бетонного, звукоізолюючого паркану вже розпочато і у вересні вже буде закінчено новий паркан. Нині там видно лише фасад.

"На паркан новколо притулку  коштів бракує. Міська рада виділила нам лише 400 тисяч гривень (за оцінкою 2013 року). А на сьогодні, весь проект коштує 600-700 тисяч гривень. Тому ми змушені просити допомоги у спонсорів", - констатувала директорка КП "Ласка" Дана Новарчук.

Також захисниця тварин додала, що громадяни самі просять, аби їм повернули тварин і такі випадки непоодинокі. Мешканці прибудинкових територій та підприємств звертаються до притулку, аби КП «Ласка» «виділила» їм собак різних порід. У на першому півріччі поточного року КП «Ласка» повернуло 31 тварину.

 

Коментарі
26 Липня 2015, 23:12
не люблю дворовых собак и котов ... отлавливать и усыплять ... кому они нужны ???? за ними никто не хочет смотреть а тем более кормить ...
27 Липня 2015, 18:12
класний заголовок!)))
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром