Міністерство екології профінансує будівництво ізолятора для тварин

09 Квітня 2016, 14:30
2129

На території КП «Ласка» може з’явитися приміщення для утримання тварин з підозрою на сказ. 

Про це йшлося на зустрічі заступника міського голови Юрія Моклиці та директора КП «Ласка» Дани Новарчук з виконувачем обов’язків міністра екології Анною Вронською у п’ятницю, 8 квітня, – повідомила Дана Новарчук.

Обговорювали питання фінансування очистки річки Сапалаївки з облаштуванням та благоустроєм прибережної захисної смуги та будівництва притулку для безпритульних тварин.

Анна Вронська повідомила, що фінансування з державного фонду екології дуже обмежене. Проте порадила подавати проекти на фінансування, адже усі екологічні запити будуть розглядатися.

Щодо будівництва притулку пані Анна розповіла, що такі заходи через нестачу коштів змушені фінансувати лише частково. Домовились, що першочергово Міністерство спробує у цьому році профінансувати будівництво ізолятора (приміщення, де утримують тварин з підозрою на сказ) на території КП «Ласка».

Будівництво такого закладу сприятиме профілактиці та діагностиці сказу. Адже відловлену тварину з підозрою на хворобу необхідно утримувати в ізоляторі протягом 14 діб, аби підтвердити чи спростувати наявність захворювання.

«Власне тому ізолятор необхідно збудувати першочергово. Адже, коли знаєш про стан тварини все, то можна запобігти подальшому  розповсюдженні хвороби, а при виключенні сказу, людині не потрібно проходити вакцинацію, бо вона не завжди позитивно відображається на здоров‘ї. Збудувавши на нашій території ізолятор Міністерство екології допоможе врятувати не одне людське життя та запобігти епідемії страшного захворювання, при цьому не задаючи шкоді тваринам». – розповіла Дана Новарчук.

На зустрічі обговорювали також різні аспекти співпраці, реалізації проектів, які не потребують фінансів.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024