Розповіли, як у Луцьку відбуватиметься фестиваль повітряних куль

05 Червня 2018, 14:17
Фото ілюстративне 6232 Джерело: lviv.vgorode.ua
Фото ілюстративне

Шість повітряних куль літатимуть над обласним центром Волині менше, ніж за 2 тижні. Організатори фестивалю повітроплавання «AEROSFERA» розкрили програму заходу та розповіли про особливих гостей.

Зустріч із журналістами відбулася у вівторок, 5 червня.

Організатор заходу, лучанин Сергій Карпюк розповів, що фест відбудеться у вихідні 16-17 червня. Однак, уже в п’ятницю,15 червня містом пройде масштабний парад, під час якого лучан закликатимуть на фестиваль.

Основна програма розпочнеться о 12:00 на Театральній площі міста. Однак, уже з 6 ранку повітряні кулі підніматимуться над Луцьком. Кулі запускатимуть у ранковий і вечірній польоти. Загалом, їх буде 6. Одна з них постійно стоятиме в центрі, даючи змогу охочим піднятися на невелику висоту в центрі.

Вильоти на кулях відбуватимуться за попередньою реєстрацією. Станом на 5 червня залишилося всього 10 вільних місць, тому організатори закликають поспішати. Триває політ над Луцьком близько години. У одній кулі одночасно можуть перебувати 4 пасажирів та один «пілот».  Вартість одного польоту становитиме 3000 гривень.

Окрім власне вильотів, на центральній площі міста відбуватимуться різноманітні заходи: нон-стоп шоу на сцені, виступи кавер-гуртів та учасників телевізійних вокальних шоу, дитячі розваги, їжа та багато іншого.

О 22:00 у суботу на лучан очікують нічні святкові світіння. Кулі будуть розміщені на площі та світитимуться. Окрім того, у спеціальному наметі постійно перебуватимуть пілоти, які будуть розповідати лучанам про особливості повітроплавання.

Президент громадської спілки «Українське повітроплавне товариство» Сергій Скайко розповідає, що 6 куль – це більше, ніж достатньо для першого фесту у місті. Адже це не створить жодного дискомфорту та ніяких навантажень на транспортну мережу міста. За його словами, одна куля за розмірами відповідає великому кольоровому 5-поверховому будинку.

Успішність фесту, однак, залежить від погоди. Попередньо, погода сприятиме вильотам. Якщо раптом піде дощ чи посилиться вітер до швидкості більше, ніж 4 метри на секунду, кулі у небо не запускатимуть.

Співорганізатором заходу є департамент сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради. Начальниця відділу сім’ї і молоді Катерина Шкльода розповіла, що такі фестивалі підіймають престиж міста. До Луцька вже зголосилося приїхати багато мешканців довколишніх населених пунктів. Проте, найбільш цікаво повинно бути лучанам, які вперше в своєму місті побачать цю літаючу кольорову красу.

Читайте також: Театральний майдан: відбудеться яскравий фестиваль повітряних куль.

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у  TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром