«Відсутність гарячої води може спричинити техногенну катастрофу», ‒ депутат

08 Квітня 2016, 10:46
2797

За ствердженням депутата міськради Андрія Козюри, відсутність гарячої води може спричинити масову покупку бойлерів та збільшення кількості спожитого газу населенням, а це у свою чергу зумовить перенавантаження мереж і виникнення техногенних катастроф.

Про це обранець громади повідомив під час позачергової сесії міськради у п’ятницю, 8 квітня.

Він зауважив, що необхідно встановити мораторій на нарахування та стягнення неустойки та інших фінансових санкцій у разі несвоєчасного здійснення платежів за використаний природний газ тим, кому встановили тариф на теплову енергію для всіх категорій споживачів нижче економічно обґрунтованої собівартості.

Виконувач обов'язків директора ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна додала, що через вину держави підприємство ще не погасило виплати по пільгам та субсидіям за січень.

«Ми активно працюємо з виконавчими службами і будемо вживати активних заходів щодо стягнення плати з боржників. Хочу попросити усіх якомога швидше погасити заборгованість, бо вона сягає великих розмірів», – попросила Малютіна.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що така ситуація з комунальними підприємствами склалася у багатьох областях України і «всі атакують «Нафтогаз».

«Я практично щодня займаюся цим питанням, але, на жаль, поки не вдалося вирішити питання навіть з постачанням гарячої води до лікарень», – зауважив мер.

Нагадаємо, що депутати зібралися на позачергову сесію, щоб засудити дії «Нафтогазу» щодо припинення газопостачання на «Луцьктепло».

У Луцьку остаточно припинили подачу тепла 6 квітня.

 

Коментарі
08 Квітня 2016, 15:39
невже раніше мер не знав ситуації? на виборах обіцяв одне- а тепер ....., мене не цікавлять інші міста, мене цікавить Луцьк. Без гарячої води - це подарунок мера лучанам на Великдень?????
08 Квітня 2016, 19:05
Пане Романюк, чому не розвиваєте альтирнативу. Давайте людям дозволи на автономні котли <br/>і зразу приватникі запрацюють, а то складається враження що ви в долі.
08 Квітня 2016, 22:16
Напевно людям треба організувати бойкот владі, яка нічого не робить для населення міста.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром