За місяць лучани здали 23 одиниці зброї

07 Квітня 2016, 18:32
1827

Газові пістолети, мисливська гладкоствольна та нарізна спортивна  – таку зброю здавали лучани у поліцію протягом місяця.  

Про це на брифінгу по результатах місячника добровільної здачі зброї розповів начальник управління превентивної діяльності ГУНП у Волинській області Володимир Солоненко у четвер, 7 квітня.

Він зауважив, що здебільшого громадяни здають мисливську гладкоствольну зброю, обрізи, газові пістолети, холодну зброю та пристрої травматичної дії.

Крім того, він зазначив, що громадяни, які протягом місячника добровільно здали зброю, звільняються від кримінальної відповідальності, а також мають можливість легалізувати її.

«Якщо громадянин добровільно здає зброю, то він автоматично звільняється від кримінальної відповідальності. А зброя, яка підлягає легалізації, може бути легалізована. Зазвичай це буває тоді, коли здають зразки мисливської зброї, газові пістолети та  пристрої травматичної дії. Звичайно, якщо особа має законні підстави володіти таким видом зброї», – зазначив Володимир Солоненко.  

Загалом за березень жителі Луцька  здали 23 одиниці зброї, що більше, аніж решта населених пунктів Волині.

«Переважна більшість – газові пістолети, мисливська гладкоствольна та нарізна зброя спортивних зразків», – розповів начальник превентивної діяльності.

Крім того, він зазначив, що здавати зброю громадяни можуть не тільки під час місячників зі збору, а у будь-який час, адже вони також звільнятимуться від відповідальності за її зберігання. 

«Стаття 263 Кримінального кодексу передбачає, що людина у будь-який період може здати зброю і тим самим звільнитися від кримінальної відповідальності», – розповів Володимир Солоненко.

Окрім того, він зауважив, що при виявленні будь-якої зброї або вибухових пристроїв  під час земельних робіт потрібно зателефонувати за номером «101»,  або «102».  Це допоможе уникнути нещасних випадків.

«Якщо у людини немає навиків та практики користування зброєю, краще її здати добровільно. Бо будь-яка зброя потребує навиків. Не все так просто,  як це показують у художніх фільмах», – підсумував Володимир Солоненко.














 

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром