«Коли подавали документи, недотрималися правил», – Супрун про кількість госпітальних округів на Волині

02 Червня 2018, 15:50
Уляна Супрун 1958
Уляна Супрун

Виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун прокоментувала, чому на Волині всього три госпітальних округи.

Розповіла вона про це на прес-конференції щодо медичної реформи 1 червня.

За її словами, коли розпочинали процес із госпітальними округами, то по кожному розписали правила, тобто кількість людей, віддаленість від лікарень, які послуги надаватимуть, щоб кожному був доступ до всіх медпослуг.

«Те, що відбулося на Волині, було й в інших областях: коли подавали документи, то недотримувалися правил, які були сформовані. І це єдина причина, чому є три округи. Ці правила – це мінімальні потреби на кожний госпітальний округ», – зауважила Супрун.

У кожному госпітальному окрузі є госпітальна рада, до якої входять ті, які проживають в окрузі, і відповідно вони можуть вирішувати проблеми з відстанню, наприклад, та ін.

«Госпітальні округи розділяли об’єктивно, а місцеві госпітальні ради мають вирішувати важливі питання, які можна вирішити на місцевому рівні. Я думаю, що у вашій області є люди, які мають критичне мислення і вирішуватимуть ті проблеми, як потрібно. А ми можемо вам допомогти при потребі», – пояснила Уляна Супрун.

Керівник облдержадміністрації Олександр Савченко поділився, що Київська область, звідки він прийшов, вдвічі більша, і там всього чотири госпітальні округи.

«Тому три цілком нормально. А ми ще не враховуємо, що є районні лікарні, до прикладу, на Ратнівщині вона дуже шикарна. Тобто не обов’язково їхати до Ковеля, наприклад», – підсумував Олександр Савченко.

Читайте також: Волинська область боротиметься за втрачені кошти Світового банку

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром