«Напевно, ми перекриваємо комусь «бізнес» безкоштовним одягом», – волонтерка про «Соцконтейнери»

02 Червня 2018, 13:08
Соціальні контейнери 2370
Соціальні контейнери

Волонтерка Олена Кравчук повідомила, що проект «Соціальні контейнери» перестане функціонувати в Луцьку в такому форматі, як є зараз.

Про це вона написала в себе на сторінці у Facebook.

За інформацією Кравчук, вона втомилася боротися та просити підтримки у керівників обласного центру Волині, аби проект діяв і надалі. Окрім того, волонтерка зазначила, що очільниця Територіального центру соцобслуговування, де волонтери зберігали та фасували одяг, Галина Шатецька теж почала протидіяти їм.

За словами Кравчук, Галина Шетецька вважає соціальний проект непотрібний лучанам, ображає волонтерів, та навіть намагалася вигнати.

Далі допис подаємо без змін:

«Друзі, лучани, шановні представники ЗМІ, я втомилася боротися, просити підтримки у керівництва міста, щоб проект «Соціальні контейнери» міг існувати й надалі належним чином. Ми з волонтерами працюємо на добровільних засадах, все робимо своїм коштом, єдине, що нам було необхідно – приміщення, де б ми могли зберігати, фасувати та роздавати одяг. Ми його отримали на території Терцентру на Данила Галицького, 18, оскільки це установа, куди соціальнонезахищені верстви населення приходять за підтримкою і нам досить зручно було роздавати там одяг.

Натомість, щоб підтримати проект, директор Терцентру Галина Шатецька почала протидіяти нам, оскільки цей проект вона вважає непотрібним лучанам, всіляко ображає мене та моїх волонтерів, минулого року намагалася нас вигнати, а цього року вирішила піти іншим шляхом і не дає нам проводити благодійні ярмарки, не пускає на територію, блокує нашу роботу, мотивуючи тим, що вона директор і сама буде все вирішувати, і ніякі прохання заступників міського голови їй не указ.

Воно то й може так, але в інших містах України, де діють схожі проекти, навпаки такі служби підтримують волонтерів, оскільки це хороша справа, яка не потребує виділення коштів з бюджету, але натомість допомагає всім, хто зіткнувся з труднощами. Є люди, які віддають одяг, є люди, які залюбки його забирають. Але... ми втомилися і скитатися по кутках з коробками одягу, який вже відсирів, бо ми його не маємо можливості роздати, не маємо бажання.

Ми роздамо вже зібрані речі, є люди, які нам у цьому допоможуть, але проект надалі діяти не буде, принаймні у такому форматі, як є зараз! До нас зверталися сотні людей, ми розвозили одяг у сиротинці і в зону АТО, багатьом допомогли і все, завдяки лучанам, які залюбки ще й досі готові приносити одяг, але обставини проти нас, на жаль! Дякую всім, хто нас підтримував, хто долучався і був поруч, але зло перемогло, і це дуже прикро.

P.S. Сьогодні ярмарку знову не буде, через вищевказані причини!

P.S. Видно ми зі своєю безкоштовною роздачею одягу перекриваємо комусь «бізнес», тому й не угодні стали, але є на небі Бог і він все бачить!»

Читайте також: Вареники на Марсі: донька луцького АТОвця розповіла, як варто відзначати День перемоги

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром