«Теплових» боржників каратимуть відключенням води та продажем житла

06 Квітня 2016, 18:08
1872 Джерело: hronika.info

Перекривати воду та виставляти квартири на аукціон – так міська рада пропонує боротися з лучанами, які не платять за спожите тепло.

Відповідну заяву зробив міський голова Микола Романюк у середу, 6 квітня.

Глава міста зазначив, що «Нафтогаз» не збирається йти навіть на мінімальні поступки. Луцька міська рада просила надати ліміт газу для найважливіших міських структур, таких як лікарні та пологовий будинок, проте отримала відмову. Також Микола Романюк звернувся до мешканців міста, які не оплатили послуги за отримане тепло.

«На сьогоднішній день мешканці Луцька боргують майже 64 мільйони гривень. Всі, хто мали можливість оформити субсидії, їх оформили, всі, хто хотіли реструктуризувати заборгованість – реструктуризували. Тобто залишилися ті, хто має кошти, але не платить «Луцьктеплу» за теплову енергію», – розповів міський голова.

Мер Луцька зазначив, що за всі роки свого головування вперше звертається до лучан з такою заявою – міри до неплатників будуть жорсткими.

«Буде повністю відключатися вода, перекриватися вода у туалети. В разі незнаходження коштів – будуть продаватися помешкання, виставлятися на аукціони і так будемо розраховуватися за тепло», – зазначив Микола Романюк.

Крім того, міський голова попросив усіх неплатників подумати про дітей у пологових будинках та людей, які перебувають у лікарні, де немає теплої води – таку ситуацію він вважає вкрай неприйнятною.

«Якщо пенсіонери з мінімальним достатком платять за тепло, то знайдуть дві-три квартири, які не платять. Люди мені пишуть, телефонують і вони праві – міський голова повинен вирішувати такі питання. Проте, якщо борг не буде погашений, то нам не просто буде вирішити питання з «Нафтогазом», бо виділити кошти з міського бюджету – нереально», – зазначив міський голова.

Він також наголосив, що робота над проблемою не припиняється.

Коментарі
07 Квітня 2016, 08:28
А чи не хочуть в міськ раді надавати дозволи на відключення "монопольного" Тепла? Чи хтось боїться що не добудує черговий будинок в околиці Світязя!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром