У Луцьку проведуть командний чемпіонат Європи з багатоборства

01 Червня 2018, 19:12
Чемпіонат Європи буде у Луцьку 2292
Чемпіонат Європи буде у Луцьку

Обласний центр Волині виборов право приймати командний чемпіонат Європи з багатоборства. Заходи такого масштабу не відбувалися в Україні з початку війни на сході.

Про це стало відомо під час брифінгу з першим заступником міністра молоді і спорту України, президентом Федерації легкої атлетики України Ігорем Гуцулом у п’ятницю, 1 червня.

У липні 2019 року Волинь прийматиме змагання високого рівня. У Луцьку говорили про те, як область готуватиметься до відповідального для держави спортивного чемпіонату.

«8 найсильніших команд Європи, включно з Україною, змагатимуться за право стати чемпіонами Європи. Такі високі легкоатлетичні змагання повертаються у нашу державу після великої перерви. Нам вдалося переконати європейських колег віддати нам право організовувати такі поважні змагання», – розповідає Ігор Гоцул.

За його словами, кілька років тому відновлений стадіон «Авангард» став одним із найбільших спортивних проривів в Україні. Тут проходили національні і міжнародні змагання з легкої атлетики. Проте змагання, що відбудуться на стадіоні улітку наступного року, стоять на розряд вище всіх, що тут відбувалися раніше.

Готуватимуться до прийому почесних гостей з восьми країн спільно місто, область та держава. Бюджет змагань складає 20 мільйонів гривень. Його між собою і розділять ці адміністративні одиниці.

«Цей чемпіонат – він вигідний не тільки з точки зору престижу, але і з економічного боку. Спорт стає все більш комерційним, і проведення спортивних змагань достатньо вигідне місцевим бюджетам. Завдяки тому, що тут є сучасний спортивний об’єкт, мільйони гривень, що держава виділить на змагання, прийдуть саме сюди», – каже заступник міністра.

Завдання Луцька як місцевого організатора у цій справі – ретельно підготувати так звані «заходи гостинності». Прийом, проживання, харчування, екскурсії та програма перебування гостей – все це лягає на плечі обласного центру. Гості повинні повернутися додому з якнайкращими враженнями про Україну.

Всього до міста приїде вісім команд із Франції, Естонії, Британії, Білорусі, Швейцарії, Нідерландів та Іспанії. Разом це більше 200 спортсменів та тренерів. Наразі місто практично готове приймати таку кількість поважних гостей. Однак остаточну експертизу зроблять європейці, що незабаром приїдуть оглядати Луцьк.

Важливо також, наголосив заступник міністра, аби сам'ї лучани та українці були зацікавлені у спорті. Адже в першу чергу добре організованими вважають не ті змагання, що пройшли ідеально і за сценарієм, а ті, на трибунах яких палко вболівали сотні і тисячі вболівальників.

Читайте також: У луцькій «Волині» – новий головний тренер.

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у  TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром