Волинська область боротиметься за втрачені кошти Світового банку

01 Червня 2018, 17:52
Олександр Савченко та Уляна Супрун 2131
Олександр Савченко та Уляна Супрун

Кошти, які Світовий банк забрав у Волинської області в сумі 10 мільйонів гривень через неефективне використання, пробуватимуть повернути назад.

Про це стало відомо під час прес-конференції щодо медичної реформи у п’ятницю, 1 червня.

За словами Уляни Супрун, на Волині були затримки щодо використання коштів Світового банку по проекту будівництва. Це була юридична колізія, каже Супрун, адже, була дуже довга затримка щодо оголошення тендерів. І коли два місяці тому аналізували, як використовуються кошти проекту будівництва амбулаторій в області, то Світовий банк зробив висновок, що неефективно.

Відповідно Світовий банк рекомендував зупинити частину проекту, відповідно повернути гроші на центральний компонент і переробити проекти, щоб швидше і більш ефективно використати кошти. Адже зараз це відбувається на дуже низькому рівні.

«Ми розуміємо, що це не провина Волинської області, це була законодавча колізія. Наразі повертатимемо кошти на центральний компонент, але оголошуватимемо, щоб подавали нові проекти. Ми заохочуємо Волинську область, щоб подали новий проект, але не по будівництву. Бо, на жаль, проект завершується через рік. І ми не знаємо точно, що будівництво вдасться завершити за рік. І знов буде низький рівень використання коштів», – пояснила міністр охорони здоров’я Уляна Супрун.

Супрун повідомила, що заохочують Волинь, аби подала проект по закупівлі карет «швидкої» допомоги, або обладнання, яке потрібно на лікарню. І це можна зробити досить швидко.

Очільник облдержадміністрації Олександр Савченко додав, що Світовому банку область віддала 10 мільйонів з 30-ти. Значить 20 можемо забрати назад, тому й додамо нові проекти для цього, і по підтримці медицини також.

«У нас загалом до кінця року буде введено в експлуатацію десь 42 амбулаторії», – підсумував Савченко.

Читайте також: «Лікарі, які працюватимуть у селах, отримуватимуть соцпакети», – Супрун

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром