Цирки, які не дбають за тваринами, не виступатимуть у місті

06 Квітня 2016, 16:38
1849

Виконавчий комітет заборонив на території міста діяльність цирків, де не створенні відповідні умови для утримання тварин.

Про це йшлося на засіданні виконавчого комітету у середу, 6 квітня.

Директор комунального підприємства «Ласка» Богдана Новарчук розповіла, що саме перед засіданням виконкому завітала до цирку, який зараз знаходиться на території міста. І відразу ж помітила, що умови утримання ослика та ведмедів порушені.

На зауваження працівники сказали, що їх не цікавить, які є норми для їх перебування. Аби не допустити таких ситуацій вона пропонує заборонити діяльність тих цирків, які утримують тварин у незадовільних умовах. А також тих, де дресирування тварин завдає шкоди їхньому здоров’ю та загальному стану і відбувається з нанесенням побоїв, залякуванням або видаленням кликів і кігтів.

Крім того, директор «Ласки» зазначила, що таке ж рішення будуть пропонувати до прийняття і в районних радах, а згодом і на державному рівні. Члени виконкому підтримали проект рішення більшістю голосів.

Нещодавно Вероніка Федосова  зареєструвала петицію щодо заборони діяльності пересувних звіринців, зоопарків та виставок диких тварин, а також цирків з використанням дресированих тварин.

Для того, аби захистити тварин, директор КП «Ласка» Дана Новарчук закликала прийняти рішення про заборону облаштованих неналежним чином цирків на території міста.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром