«Лікарі, які працюватимуть у селах, отримуватимуть соцпакети», – Супрун

01 Червня 2018, 16:15
Уляна Супрун 2510
Уляна Супрун

Аби заохотити лікарів працювати в сільських місцевостях, їм треба надавати соціальний пакет, і це буде одним рішенням для всіх.

Розповіла про це міністр охорони здоров’я України Уляна Супрун у Луцьку, 1 червня.

За її словами, дуже важко переконати лікарів переїхати з міста в село і надавати там жителям медичні послуги. Така ситуація, каже Супрун, по всьому світу: чи це в Італії, чи в Німеччині, чи в США, чи в Канаді. Тому міністр пояснила, що лікарів заохочуватимуть соціальними пакетами, тобто автомобілем, житлом і хорошою зарплатою.

«Потрібно розповсюджувати інформацію про те, які є вакансії, також потрібно додати, який буде соцпакет. І після закінчення інтернатури молоді лікарі, або ж вже лікарі, які хочуть переїхати в село, бачитимуть те, що їм нададуть, як вони переїдуть. Ми маємо зацікавити лікаря соцпакетом і показати, що працювати в селі вигідно», – зазначила Супрун.

Також Уляна Супрун розповіла, що зараз вони співпрацюють з університетами медичної освіти. І в середу вже ухвалили рішення на рівні Кабміну про те, що студенти, які вступають в медуніверситет, можуть підписати контракт на три роки з селом і попрацювати там після закінчення інтернатури. Тобто такі студенти, каже Супрун, будуть першими, хто отримуватиме бюджетні місця в університеті.

«Ті, які в кінці не виконали умови договору, то вони муситимуть відплатити кошти за своє навчання. Тобто я думаю, що це є також гарний привід, аби заохочувати лікарів, щоб вони повернулися в село», – підсумувала міністр Уляна Супрун.

Читайте також: «У Луцьку гарно підписують декларації з лікарями», – Уляна Супрун

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром