Спортивну галузь міста реформують

06 Квітня 2016, 15:29
2276 Джерело: toprating.in.ua

Аби сформувати спортивну політику Луцька, у міській раді прийняли Дорожню карту.

Про це йшлося на засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради у середу, 6 квітня.

Заступник міського голови Юрій Моклиця розповів, що місто ще не готове розробити стратегію спортивної галузі. Тому, аби забезпечити основу для подальшого розвитку спорту, створили Дорожню карту.

Документ передбачає різноманітні пропозиції щодо впровадження ефективних заходів реформування галузі. Серед них – збереження показників фінансування галузі без залучення додаткових працівників та створення можливостей надавати приміщення спортклубів у користування тренерам.

Крім того, пропонують реформувати систему роботи Центрального комунального басейну, збалансувати дохідну та видаткову частини та організувати облік відвідувачів за допомогою турнікетів та електронної системи.

Також Юрій Моклиця зауважив, що громадськість потребує і відкритих спортивних майданчиків. Проте встановлювати їх для міста надто дороге задоволення. Саме тому пропонують залучати до цього інвесторів – спортивні клуби (федерації), підприємства, установи та окремих бізнесменів.

До того ж, хочуть розробити проект Програми розвитку спорту та винести її на обговорення громадськості. У новій програмі мають прописати і передбачити розвиток усіх галузей спорту у місті, а також передбачити підтримку всіх ефективних організацій, які розвивають спорт.

Дехто з членів виконкому вважає, що Дорожню карту варто ще удосконалити і поспілкуватися з представниками спортивної галузі міста. Проте Юрій Моклиця зауважив, що документ не містить у собі нічого, що не можна було б змінити та вдосконалити з часом.

«Тут немає жодного пункту, який повертає нас у кам’яний вік, але давайте зробимо крок вперед», – зазначив заступник мера.

Підтримав його думку і міський голова Микола Романюк, він переконаний, що у спорт потрібно вдихнути нове життя. Члени виконкому підтримали проект рішення більшістю голосів.

До слова, у міськраді мешканцям запропонують співфінансувати облаштування спортивних майданчиків, якщо вони не зможуть знайти на це інвестора.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром