Ігор Лапін: історія голосування луцького нардепа

06 Квітня 2016, 13:29
2610 Джерело: www.oporaua.org

Декомунізація, безвізовий режим та впровадження реформ у різноманітних сферах життя країни – основні законопроекти, які підтримав луцький нардеп. 

У листопаді 2014 року Ігор Лапін став народним депутатом від міста Луцька та зобов’язався представляти інтереси лучан у Верховній Раді. За допомогою проекту «Вони голосують для тебе» громадської мережі ОПОРА, Район.Луцьк прослідкував, як часто та за які законопроекти голосував обранець територіальної громади.

Народний депутат підтримав більшість найважливіших законопроектів, які стосуються життя країни. Основні з них – бюджет на 2016 рік, декомунізація, публічні закупівлі, законопроекти для безвізового режиму з ЄС,  реформа науки. Також депутат з Луцька повністю підтримав рішення про позбавлення депутатського мандату Миколи Мартиненка у зв'язку з підозрою в хабарництві та відмиванні грошей.

Активно голосував нардеп також за реформи у сфері житлово-комунального господарства,  енергетичного сектору, державної служби та за антимонопольну реформу. Своє «так» сказав Лапін наданню публічної інформації у форматі відкритих даних, посиленню контролю партій над депутатами усіх рівнів. А також підтримав пропозицію про позачергові вибори Криворізького міського голови та за євроінтеграцію у економічній сфері. Інтенсивність голосування за ці законопроекти коливається між 85 та 95%, проте жодного разу нардеп не натиснув кнопки «не підтримую». Те, що голосування за проекти не було стовідсотковим, зумовила відсутність депутата, або ж те, що він будучи на засіданні не натиснув кнопки, яка б свідчила про його вибір.  

З інтенсивністю у 60-85 % голосував Лапін за відкликання партіями депутатів місцевих рад,  за державне фінансування політичних партій та за посилення захисту професійної журналістської діяльності. Окрім того, він вважав, що скасування ввізних мит на транспортні засоби з електричними двигунами –  передумова зменшення ціни та поширення на ринку електромобілів, покращення охорони довкілля та забезпечення енергетичної незалежності України.

А не підтримав своїм голосом депутат з Луцька всього  два проекти. Під час голосування за те, що державні службовці повинні володіти українською мовою на рівні, необхідному для виконання ними їхніх посадових і професійних обов’язків, а також мають складати іспит з української мови, Ігор Лапін натиснув – «Утриматися».

За відхилення звіту Кабінету Міністрів України та визнання його діяльності незадовільною депутат не проголосував ніяк. А на голосуванні за проект Постанови про відповідальність Кабінету Міністрів України (щодо прийняття резолюції недовіри Кабінету Міністрів України), депутат був відсутній.

З часу набуття депутатських повноважень Ігор Лапін 388 разів голосував проти фракції, тобто не так, як переважна більшість фракційних колег.

Варто також зауважити, що кількість голосувань протягом пленарних днів, коли депутат був присутнім у залі, становить 84%.

Коментарі
06 Квітня 2016, 21:11
наголосував соб на дві квартири на шопена. хороша робота.
07 Квітня 2016, 13:15
на засідання не ходить, проголосувати за авто його взагалі небуло (( нехватило 10 голосів і може ми би вийшли з бідоття цього
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром