Активісти пропонують змінити процедуру подання та розгляду петицій

06 Квітня 2016, 10:06
1764 Джерело: informatorkr.com

Міські активісти вважають, що необхідно збільшити строк для збору підписів та зменшити кількість підписів громадян, необхідних для підтримки електронної петиції.

Відповідний проект рішення ініційований активістами «Народного контролю» будуть розглядати на засіданні виконавчого комітету, пише «Народний Контроль Волинь» у Facebook.

За словами авторів проекту рішення, Олега Бондарука та Михайла Шелепа, діючий «Порядок розгляду електронної петиції, адресованої Луцькій міській раді», що був прийнятий виконкомом у жовтні минулого року, суперечить прийнятому раніше рішенню Луцької міської ради від 30.09.2015 № 78/112 «Про петиції територіальної громади м. Луцька».

Так, у рішенні міської ради зазначається, що електронні петиції розглядаються на засіданні виконавчого комітету або сесії міської ради. Натомість, згідно рішення виконкому, електронні петиції розглядаються виконавчим органом міської ради, до повноважень якого належить розгляд порушених у петиції питань, і лише у окремих випадках петиції розглядаються виконавчим комітетом чи міською радою. На практиці це означає, що відповідь на підписану петицію дає один чиновник.

Така розбіжність у трактуваннях процедури розгляду електронних петицій є суттєвою, адже повністю міняє статус звернень. Тому таку розбіжність слід виправити.

Крім того, активісти пропонують збільшити строк для збору підписів на підтримку петиції до 30 календарних днів, а також зменшити кількість підписів громадян, необхідних для підтримки електронної петиції, з 300 до 250. 

Ці зміни, в разі їх прийняття, спростять процедуру подання електронних петицій та залучать більшу кількість громадян до участі в управлінні справами місцевої громади.

Зазначимо, що цих змін у рішення виконкому ще не достатньо, тому активісти будуть ініціювати розгляд питання про вдосконалення процедури електронних петицій на черговій сесії міськради.

До слова, 30 березня депутати вирішили внести низку змін до рішення про петиції територіальної громади.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром