У Луцьку відбулося яскраве свято професійно-технічної освіти Волині

31 Травня 2018, 01:00
Студенти волинських закладів освіти 2565 Джерело: Волинські Новини
Студенти волинських закладів освіти

Вироби з лози, дерев’яні меблі, смачні торти і оригінальний одяг.

У Луцьку відбулося свято професійно-технічної освіти Волині, повідомляє Sfera-TV.Lutsk. На театральному майдані навчальні заклади області представили себе. Наприклад, Луцькому ВПУ будівництва та архітектури виповнилось майже 70 років.

Завітали на свято і представники навчальних закладів з районів. Зокрема, ПТУ міста Берестечко. Найпрестижніші професії училища – це кухар, муляр та тракторист. Багатий заклад і своїмигуртками. Зокрема, тут роблять неймовірні вироби з бісеру.

Вміння своїх студентів продемонстрували і представники Ковельського центру професійно-технічної освіти. У цьому закладі поєдналися і творчі, і суто чоловічі професії. Від електрозварювальників та слюсарів з ремонту автомобілів до манік’юрниць і вишивальниць. Та найбільше пишаються спеціальністю лозоплетіння.

А от Луцьке вище професійне училище на святі представляли самі студенти, адже гордяться тим, що навчаються саме в ВПУ. Готувалися до заходу ретельно, пекли різноманітні кекси, торти, печиво, робили коктейлі та лимонади. Окремо виставили стенди зі своїми виробами з металу та радіотехніку, адже готують верстатників широкого профілю, електро- та радіомеханіків.

Катрін, студентка ВПУ, обрала професію «офіціант, бармен». Дуже задоволена і навчальним закладом і обраним фахом, каже - подобається спілкуватися з людьми і піднімати їм настрій.

Отож, учні, які ще не визначилися ким хочуть стати у майбутньому і який заклад обрати сьогодні мали шанси це зробити. Адже в центрі міста зібралося близько 20 навчальних закладів області, щоб розповісти про свої переваги.

Читайте також: Найдешевші сало та яловичина – на Волині

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром