Як у Луцьку молоді поети свої вірші читали

30 Травня 2018, 09:12
Поезія у Луцьку 3745
Поезія у Луцьку

У Луцьку перезапустили проект для митців-початківців «Ліхтар».

Тепер у обласному центрі Волині вірші читають не тільки лучани. Автори з Тернопільської, Рівненської та Львівської областей приїхали на «Галицько-Волинське дербі». 

Захід, організований ГО «Мистецьке об’єднання «Стендаль» за підтримки Управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА, відбувся у суботу, 26 травня. 

Розпочали його із традиційного вітання модератора та куратора проекту, луцького поета Рту. Згодом поетичну частину вечора продовжили Деметріус Муракамі, Мдар'я, Весна, Саша Комісарова, Орина Потапенко, Саша Алексеєв та Юрій Вітяк. Музичний лайв звучав від луцького гурту Lt Calley.

«Ліхтар» збирає у Луцьку молодих поетів та просто шанувальників поезії уже другий рік. Мета оновленого «Ліхтаря» – допомогти митцям-початківцям знайти свого читача/слухача, видати першу збірку та розумітися на процесах, які відбуваються в сучасному літературному житті України.

«Галицько-Волинське дербі» – це спроба почати (чи то ба відновити) мистецький діалог між найбільшими регіонами Західної України: Галичиною та Волинню. Хто, як не поет, повинен брати участь у такому діалозі?

По суті, цей захід виконав своє завдання – Луцьк дізнався нові імена, а молоді поети дізналися більше про Луцьк. Навіть якщо ти цікавишся місцевою літературою, то приходячи на події від «Ліхтаря», все одно відкриваєш для себе щось нове», – розповідає модератор заходу Рту. 

1
Модератор заходу Рту
Модератор заходу Рту

Гурт Lt Calley
Гурт Lt Calley

Зібралися поети і шанувальники поезії
Зібралися поети і шанувальники поезії

Неймовірно емоційні молоді вірші
Неймовірно емоційні молоді вірші

Читайте також: У Луцьку команда культурних менеджерів допоможе реалізуватися авторам-початківцям

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у  TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром