Луцький двір: дітям не вистачає футбольного поля

05 Квітня 2016, 10:16
2492

На проспекті Президента Грушевського, 6 діти не мають окремого майданчика для гри у футбол, тому часто грають біля квітників або під вікнами будинку.

Місцеві мешканці стверджують, що у дворі завжди багато дітей,тому стараються облаштувати для них комфортні умови. Однак люди не пам'ятають, коли поставили частину залізних гойдалок на подвір’ї, бо вони стоять тут ще із радянських часів.

Деякі каруселі оновили  зовсім нещодавно. Нові гойдалки встановили своїми силами п’ять-сім років тому. Також колись у дворі облаштували пісочницю, проте через недогляд вона з роками заросла травою.

Учні 7-9 класів, які мешкають на проспекті Президента Грушевського, дуже люблять «ганяти» у дворі м’яч. Проте на подвір’ї будинку спеціально облаштованого майданчика для цієї гри немає. Діти обирають для футболу тротуар перед будинком. Цим вони заважають сусідам відпочивати, адже дуже чутно стукіт м’яча по асфальті.

«Сусіди одразу кричать на хлопців: «Не гримайте!» Але коли діти змінюють місце гри, то бабусі одразу кричать і проганяють їх. Ніби вони зараз зламають усі квіти на клумбі», ‒  жартома розповідає мешканка будинку Надія.

Чи не найбільшою проблемою двору місцеві мешканці вважають те, що у дворі збираються нетверезі компанії. Вони галасують і розкидають на подвір’ї сміття.

«Нетверезі компанії? Збираються. Дуже часто збираються. Кожен вечір. Смітять. Залишають пляшки. А прибирають усе це комунальники», ‒ розповідає Надія.

З комунальниками мешканці будинку домовилися й про те, що на подвір'ї зріжуть старі гілки з дерев.  Кажуть, таку угоду уклали тому, що деякі дерева  стали  небезпечними. Під час бурі вони могли стати загрозою для життя та здоров’я когось із мешканців району або спричинити руйнування. 

До слова, біля багатоповерхівки на проспекті Волі, 14 немає дворової території, бо ділянку забрали під приватну забудову.

Якщо вам є що розповісти про ваш двір, пишіть на нашу пошту [email protected] або телефонуйте за номером +38 066 413 29 28











 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
23 Квітня 2016, 17:27
Жил в д.8. Играли в футбол всегда между 6 и 8 домом. Или на спорт.площадке на Кузнецова.
23 Квітня 2016, 17:28
Жил в д.8. Играли в футбол всегда между 6 и 8 домом. Или на спорт.площадке на Кузнецова.
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром