Активісти не хочуть, щоб ситуація з «Секонд-хендом» повторювалася

05 Квітня 2016, 09:15
2135

Міські активісти хочуть долучитися до контролю над розміщенням вивісок на фасадах будинків.

Про це стало відомо на нараді з обговорення регуляторного акту«Положення про розміщення вивісок у місті Луцьку» у понеділок, 4 квітня. 

Громадська активістка Тетяна Ленартович у коментарі Район.Луцьк розповіла, що основні пропозиції до регуляторного акту «Положення про розміщення вивісок у місті Луцьку» вона розробляла з активістками Оленою Семенюк та Антоніною Клімішиною.

Дівчина розповідає,  що вони хочуть напрацювати документ, який буде впливати на процедуру розміщення вивісок у місті. Це питання вони вже неодноразово піднімали після скандальної вивіски «Секонд-хенду» на вулиці Лесі Українки.

Нагадаємо, що лучани збирали підписи для зачистки неестетичної реклами

Активісти вважають, що представники громадськості повинні бути присутні при затвердженні таких рішень.

«Цим положенням ми пропонуємо створити погоджувальний орган, у який входитимуть представники громадськості. І ми зовсім не претендуємо на цю роль, адже це мають бути якісь архітектори та  дизайнери. Ми хочемо, аби вони спільно з представниками міської влади виносили останнє рішення – приймати такий варіант вивіски, яку пропонують, чи не приймати», – розповіла Тетяна Ленартович.

Крім того, активісти внесли чимало пропозицій щодо визначення того, що таке вивіска. Вони вважають, що це містобудівний об’єкт. Громадські діячі пропонують виходити за межі певних понять і брати приклад з інших українських міст.   

Проте головний художник міста Ярослав Матвіїв зазначив, що відповідальність за розміщення вивісок несе виключно управління архітектури та містобудування,  а погоджує архітектурне вирішення центральних вулиць головний архітектор.

«Вся відповідальність лягає на наше управління. Навіть якщо робоча група вирішить щось, то управління містобудування буде нести відповідальність. Це питання естетики середовища, тому  треба мати досвід діяльності та освіту при вирішенні таких питань. Я би просив вас не наполягати на тому, бо це ускладнить нашу роботу», – зауважив Ярослав Матвіїв.  

На засіданні також повідомили,  що до уваги візьмуть і напрацювання управління економіки міста Луцька.  А відповідь на пропозиції активістів нададуть у письмовій формі.






 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром