Конякіна-Гордіюк: забудовник прокоментував початок робіт на футбольному полі

04 Квітня 2016, 16:59
4890

Ділянка для гри у футбол у парковій зоні вулиць Конякіна і Гордіюк входить до території житлової забудови, тому мешканцям як альтернативу пропонують міні-футбольне поле у спортивному ядрі біля новобудов і поле, розміром 20х40, у майбутній спортивній зоні парку.

Як розповіла фінансовий директор компанії-забудовника ЛДБК Алла Бондарчук, у генеральному плані 2009 року три гектари ділянки визначили територією громадсько-житлової забудови. Саме тут нині планують побудувати будинки. Разом зі сквером у розпорядженні паркової зони залишається близько дев’яти гектарів зелених насаджень.

«За період оренди земельної ділянки тут виникло стихійне футбольне поле, яке не можна назвати стадіоном, бо це не підтверджено жодними документами», – зазначила Алла Бондарчук.

Генеральний директор ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат» Руслан Вайман зауважив, що футбольне поле не зазначене у єдиному реєстрі спортивних споруд України. Якби це було стадіоном, то, за нормами, ніхто й не міг видати дозвіл на оренду землі забудовнику.

Зважаючи на те, що усі необхідні дозволи на будівництво, за словами забудовника, видані, 14 березня виконавці вкотре спробували розпочати будівельні роботи.

«Мешканці повинні зрозуміти, що є дві різних земельних ділянки: зона житлової забудови і паркова зона. У парковій зоні взагалі заборонене будь-яке будівництво. Єдине, що там можна зробити, то це облагородити територію згідно з чинним законодавством», – зазначив Вайман.

На заміну існуючого стихійного футбольного поля забудовники пропонують зробити спортивне ядро між новобудовами, у комплексі якого передбачать футбольне поле. Крім того, як альтернативу, в спортивній зоні парку планують створити футбольне поле, розміром 20х40. Ділянку після облагородження вважають за потрібне передати у комунальну власність.

Нагадаємо, що пропозиції та зауваження щодо розвитку паркової зони можна було подавати з 2 березня до 1 квітня.

Читайте також: Конякіна-Гордіюк: депутати таки визначили межі паркової зони

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром