Київський майдан: лучан обстежать на гепатит

04 Квітня 2016, 15:11
3401 Джерело: belarus24.by

Біля будівлі Волинської обласної ради пройде Всеукраїнська акція «Гепатит С: гра на виживання».

Акцію проведе Альянс громадського здоров’я спільно з партнером Правозахисною фундацією «МАВІком» за підтримки МФ «Відродження» у середу, 6 квітня, о 12:00.

Це пов’язано з тим, що на Волині лише 4% хворих, які терміново потребують лікування від гепатиту С, зможуть отримати його за державний кошт. Акція покликана донести до державних органів влади на національному та місцевому рівні, а також ЗМІ, нагальну проблему необхідності виділення бюджетних коштів на лікування вірусного гепатиту С (ВГС).

В акції візьмуть участь активісти громадських організацій, а також відповідальні представники влади.

Також перед будівлею Волинської обласної ради буде працювати мобільна амбулаторія, де всі бажаючі зможуть отримати фахові консультації щодо діагностики та лікування ВГС, а також спеціальні бланки для обстеження.

Під час акції відповідальні чиновники мають дати відповіді щодо можливостей перегляду бюджету і виділення додаткових коштів на закупівлю курсів лікування, адже попередні дані державних закупівель свідчать, що лише незначна кількість хворих, які нагально потребують лікування, зможуть отримати його за державний кошт.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром