Патрульні затримали п’яного капітана поліції

03 Квітня 2016, 15:25
5783

За те, що керував автівкою у нетверезому стані та чинив опір патрульним, правоохоронця очікує дисциплінарне стягнення або ж звільнення з посади.

Про інцидент, який трапився 3 квітня близько 5:00 біля нічного клубу «Версаль», Район.Луцьк розповіла Оксана Должко.

Луцькі патрульні помітили автомобіль «Ауді А80», що був припаркований на зупинці громадського транспорту. Згодом водій авто сів за кермо та почав рухатися.

«Ввімкнули гучномовець, повідомили йому, щоб він зупинився. Правопорушник показав посвідчення водія. Крім того, при ньому  виявили службове посвідчення працівника Міністерства внутрішніх справ. На водія склали адмінпротокол за ч. 1 ст. 130-ї адміністративного кодексу України», – коментує подію поліцейський роти №3 батальйону ПП у місті Луцьку, рядовий поліції Віталій Снитюк.

Нетверезим за кермом виявився капітан поліції, оперуповноважений Управління карного розшуку.

Як повідомили поліцейські, після телефонної розмови з невідомою особою, затриманий здійснив спробу втечі. Спіймали його аж на вулиці Стрілецькій.

«Він розмовляв з кимось невідомим по телефону. Не знаю, чи хтось його надоумив, чи в стані алкогольного сп’яніння у нього якась реакція була незрозуміла, але він різко побіг в сторону «Версаля», а далі – в двори. За ним вирушило кілька машин. Один із наших колег його наздогнав і затримав», - додає Снитюк.

Пізніше порушник пояснив: вчинив так, тому що перехвилювався. З його слів, він розумів, що через те, що вчинив порушення, його звільнять з правоохоронних органів. Щоправда на камеру коментувати свої дії відмовився, оскільки не отримував на це згоду керівництва.

Проходити тест на вміст алкоголю за допомогою «Драгера» та в медичному закладі водій також відмовився. Між тим дослідивши його психофізичний стан, лікарі прийшли висновку, що затриманий таки перебував у стані алкогольного сп’яніння.

За результатами затримання, патрульні склали постанову за ст. 130 та ч. 2 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Автомобіль тимчасово затримали і доставили на штрафмайданчик.

Також буде проведено службове розслідування, за результатами якого щодо оперуповноваженого буде застосовано дисциплінарне стягнення або ж звільнено з посади.




 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
04 Квітня 2016, 00:10
справжніх героів з ато кожен день показували.іхне життя в окопах або тут нікому непотрібними та скаліченими.а кошти ідуть на 25літній серіал для дібілів під назвою верховна зрада та новітній сериал ментовские войні по украінські.селяни з волині воюють з такім ж бідняками з донбасу а у творців покращення життя у шоколаді
05 Квітня 2016, 01:27
А чому не показуєте обличчя уідого капітана? Люди повинні знати їх в лице
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром