Юні шукачі «спортивно орієнтувалися» по кварталах і парках міста

03 Квітня 2016, 13:42
1494

У масових стартах зі спортивного орієнтування «Луцька багатоденка» взяли участь понад 560 дітей з Луцька, Ковеля, Луцького та Рожищенського районів.

Змагання проходили з 29 по 30 березня. Організували дійство обласний Центр туризму, спорту та екскурсій спільно з Луцьким міським центром туризму, спорту і краєзнавства – пише Таблоїд Волині.

Змагання проходили у перший день – у парковій зоні на вулиці Потебні (170 спортсменів), другого дня – у парку 900 річчя Луцьку та серед житлових кварталів 33 мікрорайону (190 спортсменів) і третього дня – у парку культури та відпочинку імені Лесі Українки (понад 200 спортсменів).

Кожного дня учасники змагались у восьми вікових групах – від 6 до 18 років на дистанціях різної складності, долаючи маршрути від 1 до 4 кілометрів у пошуках контрольних пунктів, орієнтуючись за картою і компасом.

«Ці змагання щорічно проводяться вже близько 30 років в період весняних канікул, – говорить директор обласного Центру туризму, спорту та екскурсій Леонід Толстіхін. – Спочатку вони були одноденними, а останнє десятиріччя стали багатоденними. Змагання є досить популярними серед дітей, оскільки не складні, бо проходять серед паркових зон міста та житлових кварталів. Це цікаво, показово, багато людей можуть побачити, і навіть спробувати. Дистанції готуються  для дітей різного віку та спортивної підготовки».

Переможців та призерів в кожній групі нагородили дипломами від організаторів. Кращі спортсмени візьмуть участь у Чемпіонаті області зі спортивного орієнтування, який відбудеться 21-23 квітня в Камінь-Каширському районі.





 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром