Луцький грабіжник Марганія може просидіти за ґратами 5 років

25 Травня 2018, 17:14
Луцький міськрайонний суд 3502
Луцький міськрайонний суд

Такий вирок виніс Луцький міськрайонний суд у п'ятницю, 25 травня. 

Мешканця села Струмівка під Луцьком Даура Марганію та його спільника Вадима Пігалюка судили за серію грабежів у малих, середніх та великих розмірах, незаконне придбання та зберігання зброї та боєприпасів, а також за зберігання психотропних речовин. 

На судовому засіданні був присутній один із потерпілих, самооборонівець Олександр Ніколайчук, в якого злочинне угрупування вкрало грошей та матеріальних цінностей загальною сумою 579 692 гривні 25 копійок. Це найбільша із сум, у крадіжці якої підозрюють обвинуваченого. Також прийшли громадські активісти та журналісти. Попри все, більшу частину присутніх у судовому залі склали молодики у спортивному одязі, очевидно, «група підтримки» обвинувачених. 

Загалом, обвинувачення інкримінувало Марганії 18 злочинних епізодів. Вадиму Пігалюку – 3. У ході оголошення вироку, яке тривало майже півтори години, суддя зазначив, що до частини епізодів обвинувачення не надало вагомих доказів, тому підстав засуджувати за них у суду нема. 

Весь час перебування осіб під вартою зараховуватиметься їм як день за два: один день перебування в установах попереднього ув'язнення буде прирівнюватися за два дні ув'язнення.

Суд визнав винними Даура Марганію у 6 із 18 інкримінованих епізодів, а Вадима Пігалюка – у 2 із 3. Загальний строк, встановлений Марганії, – 5 років позбавлення волі. Пігалюку встановлено 6 років позбавлення волі. Скільки по факту їм залишилося перебувати у місцях позбавлення волі, наразі сказати важко, оскільки поки рішення суду не набере законної сили, строк ув'язнення і далі рахуватиметься як день за два. Якщо, звісно, це рішення не скасує апеляція, і не прийме власного рішення, зокрема, визнання винними осіб у тих правопорушеннях, в яких їх виправдали.

«З вироком ми не погоджуємося, і будемо подавати апеляційну скаргу після вивчення вироку. 

По кожному з видів статей, які інкримінувалися особам обвинувачення, були визначені певні міри покарання. Шляхом складання вироків ми пропонували суду визнати винним Марганію Даура Олеговича у всіх інкримінованих правопорушеннях та призначити покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. З приводу Пігалюка, ми пропонували покарання у вигляді 6 років позбавлення волі», – говорить у коментарі журналістам прокурор Андрій Неродик.

Потерпілий Олександр Ніколайчук не знає, чо готовий і далі продовжувати боротьбу. Про це він розповів у коментарі нашим журналістам.

«Я законослухняний громадянин, у нас правова держава і діє верховенство права, тому я приймаю рішення суду. Про апеляцію я подумаю. Я півторароку відходив на судові засідання, які відбувалися з величезною регулярністю, тому я подумаю, чи варто мені гаяти ще свій час, чи просто відробляти вкрадені кошти. Навіть при затриманні Марганія підтверджував, що був у приміщенні. Я для себе знаю, що він там був. Мені цього достатньо», – каже Олександр Ніколайчук. 

Читайте також: Очільнику луцької злочинної банди Дауру Марганії загрожує 10 років тюрми.

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у  TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром