Депутат впевнений, що твердопаливні котельні можуть нашкодити здоров'ю лучан

02 Квітня 2016, 18:04
1909 Джерело: poradu.pp.ua

Через подорожання природного газу у Луцьку значна частина мешканців міста та інших суб’єктів господарської діяльності змонтували твердопаливні котли та котельні. Здебільшого такі котельні у густозаселених спальних районах міста, зокрема по вул. Ковельській, 8а, просп. Відродження, 15б, а зараз будують котельню на твердому паливі по вул. Потебні, 52.

Про це повідомив депутат Богдан Вавринюк у своєму запиті 31 березня під час сесії міськради, – повідомляє ВолиньІнфо. 

Як зазначив депутат, використання подібних котелень значно погіршує екологічну ситуацію в місті, що не може не позначитися на стані здоров’я мешканців. За його словами, країни ближнього зарубіжжя свого часу вже стикнулися з подібними проблемами – у містах та селищах, де активно використовували такі установки на твердому паливі, різко зростала чисельність захворювань дихальних шляхів, зокрема раку легень.

Депутат попросив міського голову надати йому інформацію, чи проводилась оцінка впливу на навколишнє середовище при будівництві таких об’єктів, а також чи виконувалися дозометричні заходи на вміст забруднюючих речовин у повітрі поблизу вищевказаних котелень, аби з’ясувати, чи не перевищує забруднення повітря гранично допустимих концентрацій.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром