Сумського мера здивувало сушіння білизни навпроти міськради

02 Квітня 2016, 09:03
1953 Джерело: espreso.tv

Міський голова Сум Олександр Лисенко подякував луцьким комунальникам та жителям міста за чисті вулиці, відзначив непоганий стан доріг і дивувався нестачі паркувальних місць і «демократичним» будинкам біля міської ради.

Про свої враження від Луцька Олександр Лисенко розповів у п’ятницю, 1 квітня, під час навчальної поїздки делегації від міста Суми до обласного центру Волині.

Він зазначив, що Луцьк відвідує уже невперше, але раніше був без делегації і лише проїздом. Цього ж разу гості мали можливість ознайомитися з територією Старого міста, відвідали багатоквартирні будинки, в яких впроваджені енргоефективні заходи, запозичували досвід роботи ЦНАПу та обговорювали ефективність створення ОСББ.

«Сьогодні ми відвідали ваше підприємство по переробці сміття і ті будинки, які стали першими пілотними проектами по створенню ОСББ та застосуванню кредитних ресурсів на рівні держави під відсотки. Для нас дуже важливо те, що можна приїхати і побачити на власні очі, що люди вже дійсно зробили. Ми побачили утеплені будинки, ІТП. Показали й прибудинкові території і як на них наводять лад. Думаю, що багато чого ми візьмемо для себе на озброєння», – розповів мер Сум.

Олександр Лисенко також зазначив, що дуже критично ставиться до стану доріг, проте у Луцьку вони,за словами сумського мера, хоч і не дуже гарні, проте відчувається, що їм приділяють увагу.

Звернув увагу гість і на чистоту міста. Очільник Сум вважає, що за такий вигляд території треба дякувати не лише працівникам комунальних служб, а й мешканцям, які дбайливо ставляться до своїх вулиць і прибудинкових територій.

«Як кажуть, чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. Ми приїхали трохи раніше і поспілкувалися на вулицях з людьми, не представляючись. Було важливо почути, що вони говорять. Хочу сказати, що я не чув негативу. Люди говорили, що влада працює, транспорт їздить, дороги ремонтують, у місті чисто», – поділився Олександр Лисенко.

На питання, які проблеми Луцька можна побачити неозброєним оком, сумський очільник відповів не одразу. Мовляв, про них не думав, тому й не помітив. Проте дещо міського голову таки здивувало.

«Єдине, що відразу впадає в око – це мала кількість паркувальних місць в центрі міста та велика кількість автомобілів біля міськради, а навпроти – приватні будинки, де люди сушать білизну. Вони, звісно, мають на це право але ну отак-от дуже демократично», – усміхнувся сумський мер.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром