«Недолугі» Правила утримання тварин у Луцьку просять змінити

22 Травня 2018, 13:17
У Правилах повно «ляпів» 3864
У Правилах повно «ляпів»

Житель обласного центру Волині звернувся до влади міста змінити правила утримання тварин у місті, оскільки затверджені міськрадою є «недолугими».

Відповідну петицію розмістив у вівторок, 22 травня, на сайті ЄСМП Олександр Ванюрський.

Лучанин переконаний, що затверджені депутатами Луцькради 22 грудня 2017 року необхідно вдосконалити, оскільки вони містять у собі ряд «ляпів», і звернутись для цього до спеціалістів – кінологів та ветеринарів.

Зокрема, у переліку порід собак включені такі, що просто не існують. До прикладу, вівчарка Дауфмана та доберман Владека Рошина – це виховані вкрай агресивними до людей звичайні німецька вівчарка та доберман. А «супердог i його помісь з майконгом» – це взагалі нонсенс, оскільки, власне, «супердог» – це сленгова назва будь-якої собаки бійцівської породи, а майконг – це лисиця-крабоїд з Південної Америки.

Крім того, автору петиції незрозумілий пункт Правил, в якому йдеться про «реєстрацію тварин ... у зоомагазинах, ресторанах, кафе, в усіх інших закладах харчування та відпочинку (готелі, мотелі, розважальні комплекси тощо)».

Ще одна незрозумілість – куди йдуть кошти, які власники тварин сплачують «за утримання собак, котів та диких тварин згідно з тарифами відповідно до рішення виконавчого комітету». Чоловік зазначив, шо він не проти витрачати ці гроші, але хоче бути впевненим у тому, що вони підуть на корисні цілі, наприклад, на стерилізацію бродячих тварин. 

Правила заборонять лучанам захоронювати трупи тварин у невідведених для цього місцях, але де знаходяться «відведені» – не пояснюється.

«Є ще багато недоліків. Та найгірше, що не були враховані думки власників тварин, волонтерів, спеціалістів», – додав Олександр Ванюрський. 

Зважаючи на вищевказане, автор просить змінити Правила, залучивши до цього відповідних спеціалістів – представників Кінологічного союзу України, ветеринарів, зоопсихологів тощо.

З існуючою версією можна ознайомитись за посиланням.

Читайте також: Волі: собака схопив за ногу перехожого

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у  TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024