Владу просять «розібратися» з незаконними дорожніми знаками

01 Квітня 2016, 10:55
1671 Джерело: www.volynnews.com

Лучани скаржаться, що на вулицях міста досі розміщені дорожні знаки, які давно не мають юридичної сили.

Демонтувати такі знаки просить у петиції Павло Цапюк. Звернення він зареєстрував у четвер, 31 березня.

Він пише, що до незаконної мережі знаків можна навести у приклад знак «Зупинка заборонена» на проспекті Волі в районі магазину «Наш Край».

«В зоні дії даного знаку немає жодних проблемних, з точки зору безпеки дорожнього руху, ділянок; там без проблем може розміститись декілька транспортних засобів, проте незаконний шматок металу, чомусь, забороняє там зупинку. В умовах недостатності паркувальних місць у місті, така ситуація є недопустимою», ‒ описує проблему лучанин. 

Павло Цапюк додає, що те ж саме стосується незаконної мережі знаків, що забороняють зупинку/стоянку, що регулюють (забороняють) рух біля державних, комунальних, приватних приміщень, проте встановлені без жодних на те підстав, самовільно (приклад - знак «Зупинка заборонена» і табличка «крім службових авто» біля Облдержадміністрації). І таких прикладів ще безліч. 

Лучанин зазначив, що «будь-хто може демонтувати незаконний знак і не нести за це жодної відповідальності, так як такі дії згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення, вважатимуться вчиненими у стані крайньої необхідності». 

Тому, аби не було такого «самосуду» над дорожніми знаками, Павло Цапюк висуває ряд вимог до міської ради, з якими можна ознайомитися за посиланням. Перша з таких вимог – створити список незаконних знаків у місті.

Петицію підписало вже 36 осіб.

Коментарі
01 Квітня 2016, 14:14
Впорядкуйте зупинку на вул.СОБОРНОСТІ ,в районі ТАМ-ТАМу,від вул.Кравчука. Де мають зупинятися водії громадського транспорта? Не всі водії знають ,що зупинку перенесли,а люди бігають від однієї до другої.
01 Квітня 2016, 16:00
Вже давно пора зупинку навпроти ТАМ-ТАМУ перенести, а то на самому перехресті на світлофорі і бардак
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром