Наступної зими центральні вулиці міста посипатимуть сіллю

31 Березня 2016, 20:18
1808 Джерело: vidido.ua

Мешканці скаржаться, що щебінь, за допомогою якого борються взимку з ожеледицею на дорогах, перешкоджає нормальній їзді автомобілів.

Такий запит подав депутат Юрій Безпятко у четвер, 31 березня, під час сесії міськради.

Він зауважив, що суміш, до складу якої входить щебінь, використовують для посипання доріг міста протягом 2014-2016 років.

«На неодноразових зустрічах мешканці скаржилися, що саме щебінь, який залишається на дорогах після танення снігу, спричиняє великий дискомфорт при управлінні автомобілями. Тому прошу надати інформацію про те, хто і з яких причин був ініціатором такого методу боротьби з ожеледицею і чи використовуватиметься щебінь надалі», – зазначив Юрій Безпятко.

Міський голова Микола Романюк відповів, що саме він був ініціатором впровадження такого методу в Луцьку, попередньо вивчаючи досвід Києва та інших міст України. На переконання мера, глина з піском, яку раніше використовували для посипання доріг, спричиняла ще більше незручностей.

«На цю зиму уже закупили техніку і плануємо переходити на сіль. Це буде дорожче, але хоча б центральні вулиці будемо посипати. Та у використанні щебеню є свій позитивний момент. Тепер хоч жінки протягом двох років не заявляли, що їм чобітки роз’їдає глина з піском і з сіллю», – повідомив мер.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром