Єршова: депутати не підтримали оренду землі під авторинок

31 Березня 2016, 16:35
2723 Джерело: provolyn.com

Депутати прийняли рішення не надавати дозвіл ТзОВ «Волинь-Автопарк» взяти в оренду земельну ділянку на вулиці Єршова, 6 для будівництва та обслуговування авторинку з існуючими будівлями.

Про це стало відомо під час сесії міськради, у четвер, 31 березня.

Питання про надання земельної ділянки в оренду товариству в міськраді розглядають уже не вперше, проте на минулій сесії питання з розгляду зняли. Цього разу представник підприємства на засідання не з’явився, а в телефонному режимі попросив знову зняти питання з порядку денного.

До того часу, поки не буде підписаний договір про оренду, депутат Олександр Кравченко запропонував зробити вільний в’їзд на територію можливого авторинку. Проте його колеги не підтримали таку ідею.

Натомість звучала пропозиція протягом місяця зобов’язати товариство заключити договір оренди, якщо за цей час відповідні документи не підпишуть, то договір вважатимуть не чинним. Пропонували обранці громади й скоротити договір оренди з десяти до п’яти, а потім до трьох років.

На що начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала зауважив, що будь-які обмеження можуть стати приводом до того, що заявник може взагалі відмовитися від задуму.

Міський голова Микола Романюк також підтримав думку чиновника і зазначив, що оренда землі – це додаткові надходження до міського бюджету.

Проте депутат Тарас Шляхтич озвучив думку про наявність у цій справі ризику втрати землі, адже у договорі йдеться про те, що 2 гектари території підприємець зможе забудувати.

Тож по закінченню обговорення обранці громади тричі голосували за прийняття рішення, проте кілька голосів до позитивного результату все ж не вистачило.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром