Сестри Тельнюк збиратимуть гроші для дітей-діабетиків

31 Березня 2016, 10:35
2108

У суботу, 2 квітня, сестри Тельнюк представлять в Луцьку нову програму «Наш Шевченко».

20 % коштів, виручених за кожен квиток передадуть громадській організації «Інсулін» з метою закупівлі життєво необхідних медикаментів для дітей, хворих на цукровий діабет, – повідомляють організатори.

Голова організації «Інсулін» Ірина Аксеновська розповідає, що на Волині зараз близько 150 дітей страждають від цієї хвороби, в Луцьку – 45.

«Щомісяця кожна дитина потребує на підтримку здоров’я близько 4000 грн. За наявності всіх ліків діабет – не вирок», – додає вона.

Тому організатори концерту та дует «Тельнюк: Сестри» вирішили за допомогою мистецтва хоч частково полегшити життя цим людям і закликають громаду міста долучитися.

Окрім коштів, виручених з квитків, відбудеться благодійний збір і під час самого дійства.

Також 20 квитків на концерт організатори передали ініціативі «Меценати для солдата» та Центру допомоги учасникам АТО, щоб дати змогу волонтерам та бійцям відвідати захід.

Захід відбудеться 2 квітня, о 17:00, у Палаці культури міста Луцька (вулиця Богдана Хмельницького, 1).

Програму «Наш Шевченко» сестри Тельнюк виконують у супроводі оркестру Національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької (диригент – заслужений артист України Богдан Мочурад).

13 пісень у виконанні Галі та Лесі Тельнюк – це сучасна музична інтерпретація поезій Тараса Шевченка. Одна з них, «Садок вишневий…», покладена на музику всесвітньовідомим композитором Валентином Сильвестровим, який минулого року присвятив цю композицію Сестрам Тельнюк.

«Кожна нація повертається до свого класика й переосмислює його, роблячи сучасним, проектуючи його спадщину на сучасну арт-площину, відкриваючи нові образи та змісти. «ТЕЛЬНЮК: Наш Шевченко» – не данина моді. Ми не намагаємося вскочити у тренд. Ми просто визріли для того, щоб заспівати поезію Тараса Шевченка», – Галя та Леся Тельнюк. 

Організатори: Мистецьке об'єднання «стендаЛь» та Волинська обласна друкарня. Захід відбудеться за підтримки Романа Бондарука

Квитки можна придбати у касі Палацу культури.

Вартість – 60-100 грн.

Детальніша інформація за телефоном: 095 031 32 80 або на сторінках в соцмережах: 

https://www.facebook.com/events/590892441076992/

https://vk.com/club117249531.


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром