Профспілкам зменшили ставку податку

30 Березня 2016, 16:26
1672

Міська рада підтримала проект рішення про зменшення ставки земельного податку на зелену зону навчально-методичного центру профспілок.

Про це йшлося на пленарному засіданні сесії міської ради у середу, 30 березня.

На розгляд сесії виносили питання про звільнення від плати податку за земельну ділянку управління ДПтС України у Волинській області на вулиці Січовій та зменшення ставки для центру профспілок на Відродження.

Депутат міської ради Тарас Шляхтич зауважив, що у міській раді неодноразово говорили про те, що звільняти від податку варто тільки ті структури, які беруть участь в обороноздатності країни.

«Ми не вперше розглядаємо питання про звільнення від земельного податку, і ми говорили, що звільняємо тільки ті структури, які мають відношення до обороноздатності держави. Мені здається, що не є доцільним звільнення від земельного податку інших установ», ‒ заначив депутат.

Проте депутат Павло Данильчук зауважив, що земельну ділянку Центру профспілок звільняють тільки на три місяці, потім її передадуть у комунальну власність.

«По профспілках ми знайшли компроміс – підтримати на три місяці, а за цей час підготувати документи для передачі у власність «Парки та сквери» і створити там сквер», ‒ розповів депутат.

Натомість Григорій Пустовіт вважає таке рішення неправильним, адже передача в комунальну власність тільки зумовить додаткові видатки у бюджеті.

«Я мав дещо інше бачення щодо скверу профспілок. Ми не враховуємо нюанс – профспілки доглядають сквер і сплачують гроші у бюджет. Коли передамо у власність «Паркам та скверам», ми не будемо отримувати гроші, а почнемо їх витрачати. Так ми збільшимо навантаження на бюджет», ‒ зауважив депутат.

Попри це, більшістю голосів депутати підтримали проект рішення про звільнення від сплати земельного податку.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром