Петиції городян розглядатимуть по-новому

30 Березня 2016, 15:17
1668

Оскільки лучани часто звертаються щодо проблем, які не належать до компетенції міськради, депутати вирішили внести низку змін до рішення про петиції територіальної громади.

Про це йшлося під час 5 сесії Луцької міської ради 30 березня, пише ІА Волинські новини.

Депутат Артем Запотоцький розповів, що проект рішення складений на основі Закону України «Про звернення громадян». У документі йдеться про те, що петиція може бути подана з будь-якого питання життєдіяльності міста та вважається підтриманою, якщо в її підтримку проголосувало не менш як 300 осіб та не раніше п'ятнадцятого дня з моменту опублікування петиції. Підтримана петиція розглядається згідно з Порядком, затвердженим рішенням виконавчого комітету.

«У випадку якщо вирішення порушеного в петиції питання не належить до сфери життєдіяльності міста Луцька, відділ звернень громадян департаменту ЦНАП у місті Луцьку протягом 2 робочих днів з моменту реєстрації проекту петиції здійснює перенаправлення за належністю, про що невідкладно інформує ініціатора петиції. У випадку, якщо порушене в петиції питання стосується життєдіяльності Луцька, але не входить до компетенції органів місцевого самоврядування, відділ звернень громадян департаменту ЦНАП у місті Луцьку протягом 2 робочих днів з моменту публікації петиції інформує ініціатора петиції про перенаправлення за належністю та здійснює вказане перенаправлення. Збір голосів в підтримку петиції здійснюється протягом 14 днів від дня опублікування петиції. Голосувати в підтримку петиції можуть громадяни, що пройшли реєстрацію на офіційному сайті ради», ‒ йдеться у проекті рішення.

Начальник відділу звернень громадян міськради Тетяна Книш зауважила, що часто лучани ініціюють петиції, які не стосуються життєдіяльності міста. Часто громадяни звертаються щодо питань, які не в компетенції міської ради, наприклад, щодо роботи поліції. Наразі просять надавати два дні для того, щоб поінформувати установу, до чиєї компетенції належить те чи інше питання, підняте у петиції.

Депутат Павло Данильчук зазначив, що підтримані петиції повинен розглядати колегіальний орган, наприклад, виконком, натомість нині часто у відповідь на підтриману петицію громадяни отримують лише відписку від одного з посадовців міськради. 

Депутати підтримали проект рішення.

Коментарі
30 Березня 2016, 22:52
Де цих зануд депутатів понабирали. Таке відчуття, що Санта Клаус загубив в Луцьку табун своїх оленів.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром