Депутати міськради просять «розібратися» з російськими банками

30 Березня 2016, 13:10
1766 Джерело: http://ar.volyn.ua/

Депутати міськради ухвалили звернення до Голови Національного банку України Валерії Гонтаревої щодо функціонування російських банків на території України.

Вони просять розглянути можливість припинення діяльності російських банків на території Луцька. За відповідне рішення проголосували під час сесії 30 березня, пише Волинське агентство розслідувань.

У зверненні Гонтареву просять звернути увагу на те, що на території міста й досі діють комерційні банки країни-агресора. Депутати вважають таку тенденцію небезпечною, адже, на їхню думку, зараз іде монополізація банківського сектору банками країни-агресора, а це пряма загроза для економіки нашої держави.

«Ці банки отримують рефінансування від НБУ та використовують ці ресурси на дестабілізацію нашої фінансової системи через викуп валюти на міжбанківському валютному ринку, що спричиняє її дефіцит та знецінення гривні. Викуплену валюту вони переводять до РФ для покриття валютного дефіциту, який виник внаслідок санкцій Заходу», ‒ йдеться у зверненні.

Відповідно до Закону України «Про Національний банк України», Нацбанк визначає в мирний час можливе обмеження діяльності банків і здійснює відбір банків, уповноважених для роботи в особливий період, а також визначає вимоги і порядок припинення, зупинення, обмеження діяльності банків України в особливий період та після його завершення.

Тож, депутати просять у найкоротші терміни розглянути питання застосування заходів впливу та можливість зупинення чи припинення діяльності комерційних банків країни-агресора на території Луцька.

Водночас депутат Григорій Пустовіт запропонував дещо розширити інтерпретацію. Зокрема наголосити на можливості фінансування не лише «ЛНР» та «ДНР», а й терористів в інших областях України, які загрожують її територіальній цілісності.

Депутати вирішили підтримати пропозицію, тож «за» проголосували 36 депутатів.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром