Проросійські артисти більше не виступатимуть у Луцьку

30 Березня 2016, 11:01
2226 Джерело: www.ednist.info

Представникам українського шоу-бізнесу, які здійснювали комерційну діяльність на території Російської Федерації, заборонили виступати у Луцьку.

Про це йшлося на пленарному засіданні сесії міської ради у середу, 30 березня.

Депутат міської ради Микола Федік розповів, що ряд громадських організацій звертався, аби артистам, які заробляли, виступаючи на території окупанта, заборонили виступи у Луцьку.

Депутат стверджує, що у час війни багато артистів дозволяють собі виступати на території Росії. А Україні нічого хорошого, окрім русифікації, вони не приносять.

«Уже два роки у нас іде війна. Маємо часті випадки, коли український шоу-бізнес дозволяє собі плазувати перед окупантом, заробляючи на крові. Ряд організацій підняли питання стосовно недопущення виступів «українських» зірок, які виступають на території агресора», ‒ зазначив Микола Федік.

Депутат міської ради Микита Рабан поцікавився, яким чином міська рада може заборонити виступи на концертах, які організовує обласна рада, або ж на приватних вечірках. Проте Микола Федік вважає, що якщо відповідного механізму у законодавстві немає, то варто його розробити і затвердити на сесії або засіданні виконавчого комітету.

Окрім того, депутат Сергій Була зауважив, що до кожного представника шоу-бізнесу має бути індивідуальний підхід, оскільки їздити на територію Росії вони могли з різними цілями. У підсумку, депутати міської ради підтримали проект-рішення більшістю голосів.

Коментарі
30 Березня 2016, 15:05
А пророссийским геям можно приезжать?
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39