Макс Кідрук розкаже лучанам про адронний колайдер

17 Травня 2018, 13:58
Адронний колайдер 5109
Адронний колайдер

З 2017 року в Луцьку було проведено 5 лекцій науково-популярного проекту Quantum Макса Кідрука. На попередніх зустрічах слухачі дізнались багато цікавих фактів про виникнення Всесвіту та планети  Земля, про те, як народжуються та згасають зірки (їх розміри і маси), чорні діри, способи знищення нашої планети та інше.

23 травня, о 19:00, у Волинському краєзнавчому музеї (вул. Шопена, 20) незмінний лектор проекту – Макс Кідрук – розповість про адронний колайдер.

Тема шостої лекції включає історію про відкриття бозона Хіггса – частинку, що може «вбити» сучасну фізику. Завдяки цій лекції вам стануть зрозумілими значення слів «кварки», «мюони», «фотони» та «електрони».

І, звісно, не обійдеться без науково-фантастичної складової. Цього разу Макс Кідрук розповість про подорожі у часі.

Квитки можна придбати у антикафе «Innerspace» (вул. Паркова, 5) або онлайн за посиланням.

Читайте також: Час – це батон: ТОП-5 життєвих істин від Макса Кідрука

приходьте на шосту лекцію!
приходьте на шосту лекцію!

Зазначимо, що відвідати подію можуть і ті, хто не був учасником попередніх лекцій. Організатор: мистецьке об’єднання «Стендаль».

Науково-популярний проект Quantum складається з 7 лекцій. Метою проекту є прагнення Кідрука довести, що наука може бути захопливою. Лекторій було успішно втілено в Києві, Львові, Рівному, Черкасах. У 2019 році в Києві та Львові планується Quantum-2.

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у  TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром