Луцьк хочуть зробити містом без поліетиленових пакетів

17 Травня 2018, 02:00
Поліетиленові пакети 2162 Джерело: Facebook
Поліетиленові пакети

Активні лучани хочуть обмежити використання поліетиленових пакетів у Луцьку.

Кажуть, вони небезпечні для екології. Альтернативу бачать в полотняних еко-бегах. Тому промоніторили 26 міських магазинів, аби перевірити чи є в Луцьку заміна поліетилену. Про це повідомляє Sfera-TV.Lutsk.

Еко-беги – це хороша альтернатива, проте ціна такої полотняної торбинки від 60 грн. Тим більше, запевняють представники поліетиленової упаковки, сьогоднішні пакети роблять з таких елементів, які безпечно розчиняються в природі. Більше того, відмовитися від пластику у сучасному світі не можливо, каже Наталія Чуль, адже він заполонив багато сфер людського життя.

Натомість екологи наводять не втішну статистику. Кажуть, пластик не лише не розчиняється, а мова перш за все йде про надтонкі пакети, а й може потрапляти в мережу зливових вод, що призводить до підтоплення населених пунктів.

Ще у 2012 році в Україні був підготовлений проект закону, який мав врегулювати використання і виробництво поліетиленових пакетів. Проте, очевидно переслідуючи, чиїсь бізнесові інтереси, ВРУ не підтримала його.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром