Городян просять подати свої ідеї щодо розвитку Старого міста

29 Березня 2016, 11:42
2026

У рамках проекту Ради Європи та Європейської Комісії «Урбаністичні стратегії в історичних містах, скеровані громадою» (COMUS) лучан запрошують до підготовки проектних ідей, що сприятимуть реабілітації культурно-історичної спадщини.

Проект COMUS стартував на початку січня 2015 року, реалізовується в шести країнах Східного партнерства – Азербайджані, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдові та Україні, від кожної з яких представлене одне пілотне місто і два супровідні міста. За результатами конкурсу в Україні Луцьк визначено пілотним містом – повідомляють на сайті міськради.

Мета проекту - розробка інноваційних моделей планування, що сприяють розв’язанню практичних проблем в історичних містах. Такі моделі та рішення щодо реабілітації культурно-історичної спадщини та її сучасного використання, розв’язання соціальних проблем, вдосконалення транспортного обслуговування, розвитку туризму та торгівельних зон, використання пустищ, поліпшення житлового фонду тощо мають відповідати європейським нормам і тенденціям, щоб стати привабливими для міжнародних інвесторів.

У Луцьку задля реалізації проекту створено робочу групу та групу зацікавлених осіб, до якої можуть приєднатися усі охочі.

Натепер напрацьовано наступні проектні ідеї:

1.Ревіталізація Ринкової площі середньовічного Луцька, що передбачає:

- розробку концепції ревіталізації Ринкової площі;

- відновлення міської ратуші та створення сучасного інтерактивного музею міста в будинку на вул. Данила Галицького,1а;

- створення Центру міжкультурного діалогу в будинку на вул. Драгоманова, 1;

- реставрацію пам’ятки архітектури національного значення, будинку на вул.Кондзелевича, 5 (музей історії Луцького братства).

2.Виготовлення проекту зовнішнього входу в підземелля під пам’яткою архітектури національного значення Келії монастиря єзуїтів на вул.Кафедральна, 6.

Цей перелік може бути переглянутий або доповнений. Пропозиції надаються в управління культури у письмовому варіанті в довільній формі, мають включати опис ідеї, обгрунтування щодо її актуальності та інновації і містити перелік проблемних питань, що можуть бути вирішені в процесі реалізації ідеї.

Після обговорення на засіданні місцевої робочої групи та місцевої групи зацікавлених осіб пріоритетність проектних ідей визначать національні та міжнародні експерти проекту COMUS.

Кінцевий термін надання пропозицій - 1 квітня 2016 року.

Детальніша інформація - за телефоном 723426.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром