Новий досвід, реалізація бізнес-ідей і якісні результати, – підсумували роботу «Зимової агрошколи» у Луцьку

15 Травня 2018, 15:55
У Луцьку підбили підсумки агрошколи 1653
У Луцьку підбили підсумки агрошколи

У Луцьку підбили підсумки 10-сезонного освітнього проекту «Зимова агрошкола», який реалізовував центр зайнятості області спільно з колегами – представниками центру в районах.

Підсумковий захід відбувся у вівторок, 15 травня, в міському центрі зайнятості.

Загалом проект «Зимова агрошкола» був спрямований на велику частину сільських жителів.

Очільник Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк розповів, що з 1 травня 2018 року на обліку в обласному центрі зайнятості до сьогодні перебуває майже чотири тисячі жителів сільської місцевості, а це 44% з числа безробітних. За його словами, сільське господарство – одна з провідних галузей, адже сільське населення області становить 47%.

Роман Романюк
Роман Романюк

«Наше завдання було підвищити конкурентоспроможність на ринку праці, адже якість сільськогосподарської продукції далеко не дотягувала до рівня європейських стандартів. А от основою для початку проекту «Зимова агрошкола» було підвищення професійних компетенцій сільських жителів», – зазначив Романюк.

Організатори агрошколи хотіли підвищити поінформованість населення про новітні технології вирощування сільськогосподарських культур та допомагати у правильній організації та веденні особистого господарства та започаткуванні власної справи, підняти якість продукції до світових стандартів та отримувати високі врожаї.

Всі присутні, які прийшли послухати результати агрошколи
Всі присутні, які прийшли послухати результати агрошколи

Окрім того, під час десяти сезонів освітнього проекту для населення області проводили семінари, тренінги, робочі групи та навчання, формували бізнес-ідеї, які ж потім реалізовували та отримували європейський досвід.

«Радію за те, що люди активно долучалися до них і не просто пасивно слухали, а жваво дискутували, ділилися досвідом і ставили різноманітні конкретні запитання», – поділився Роман Романюк.

Керівник обласного центру зайнятості зауважив, що якісно реалізувати проект не можна було б без партнерів: департаменту агропромислового розвитку, облдержадміністрації, а також її районних управлінь, структурних підрозділів, фермерських господарств, приватних підприємств, консультантів-практиків та ін.

Окрім того, в десятому останньому сезоні до школи активно долучилися нові партнери, які й додали новизни.

Активні учасники агрошколи
Активні учасники агрошколи

За час агрошколи організатори підвищили компетентність щодо ведення сільського господарства для понад  25 тисяч селян області
За час агрошколи організатори підвищили компетентність щодо ведення сільського господарства для понад  25 тисяч селян області

За час агрошколи організатори підвищили компетентність щодо ведення сільського господарства для понад  25 тисяч селян області, які почерпнули для себе щось нове та розпочали власний бізнес. Майже дві тисячі осіб започаткували власну справу у сфері сільського господарства.

Напрямків, в яких розвиваються волиняни, з кожним сезоном агрошколи ставало все більше й більше. З початку проекту їх було вісім, а зараз – 33. Це і вирощування грибів, картоплі, капусти, зернових культур, овочів у теплицях, малини, розведення риби, кролів, бджіл, перепілок, свиней та ін.

Виставка продукції волинян
Виставка продукції волинян

Роман Романюк і Юрій Горбенко
Роман Романюк і Юрій Горбенко

Директор департаменту агропромислового розвитку Волинської обласної адміністрації Юрій Горбенко подякував усім, хто активно долучався до освітнього проекту.  

«Десять років – це той період, коли ми зуміли напрацювати хорошу систему роботи, яка допомагає нашим жителям області. Сьогодні в нас вже є спеціалісти, які завдяки агрошколі зуміли знайти себе в бджільництві, ягідництві, овочівництві та ін. Будь-яка галузь, яка розвивається, має підтримку з різних бюджетів. Вітаю з тим, що ми працювали і маємо результат», – зауважив Горбенко.

На завершення заходу керівник обласного центру зайнятості Роман Романюк вручив подяки найактивнішим жителям, які долучалися до агрошколи та реалізовували свої проекти.  

Підсумки 10-сезонної агрошколи
Підсумки 10-сезонної агрошколи

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром