Лучанам розповіли, кому скаржитися на дорожні знаки

29 Березня 2016, 09:02

З усіма проблемами стосовно розміщення дорожніх знаків у місті городяни можуть звертатися до департаменту житлово-комунального господарства. 

Про це Район.Луцьк розповів начальник сектору відділу безпеки дорожнього руху ГУ НП у Волинській області Віктор Главічка.

Зокрема він розповів, що організацією дорожнього руху відповідно до Закону України займається власник вуличної мережі. У місті – це Луцька міська рада в особі житлово-комунального господарства.

Контроль за організацією дорожнього руху по місту здійснює управління патрульної поліції. Саме вони слідкують за правильним розміщенням дорожніх знаків, їх наявністю в необхідних місцях, справністю світлофорів. Якщо патрульні помічають певні недоліки,  вони звертаються до управління ЖКГ і комунальники їх усувають.

Звернутися до управління житлово-комунального господарства стосовно організації дорожнього руху  мають право і самі лучани. З цього приводу зателефонувати можна до департаменту, або ж на лінію «15-80». У ЖКГ дослідять вказану проблему та за необхідності вирішать її.

Трохи інша ситуація з ділянками, які ремонтують. Тут розміщенням відповідних знаків займається підрядник, який здійснює ремонт.

Нагадаємо, що лучани скаржилися на неправильну організацією руху на шляхопроводі Конякіна-Ківерцівська.

Віктор Главічка говорить, що попри те, що усі потрібні знаки на шляхопроводі були встановленні, поліція ще раз дослідила ситуацію і зробила усе,  аби попередити подібні випадки.

«Там дорожні роботи проводяться майже місяць. І за цей місяць там щоденно проїжджають тисячі автомобілів. На цій ділянці зареєстрована тільки одна ДТП. Один з водіїв, не побачивши дорожніх знаків,  чи не зорієнтувавшись в ситуації, виїхав на смугу зустрічного руху. На місце додатково виїжджала поліція, тому аби попередити водіїв, сказали підряднику встановити ще два додаткові знаки», – розповів начальник відділу. 

Наразі на проблемній ділянці встановили два додаткових знаки.


Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу lutsk.rayon@gmail.com.​