Як дачники у Гаразджі готуються до сезону

29 Березня 2024, 11:57
Людмила Рибалко 371
Людмила Рибалко

На дачних масивах у Луцькому районі розпочалися весняні роботи. 

Власники городів у селі Гаразджі підживлюють ґрунт, проводять обрізку дерев і обирають рослини, які саджатимуть цього року. Про це йдеться в сюжеті Суспільного

Людмила Рибалко вперше у цьому сезоні приїхала з чоловіком на дачну ділянку. 

«Сьогодні розгублені почуття трохи, ще не знаєш, з чого почати, але все встигнемо, як і кожен рік», — говорить жінка.

Волинянка розповіла, що розміщення насаджень на городі біля дачі планує ще з осені. Використовує принцип сумісності рослин. Підживлює ґрунт господиня народними засобами.

«В основному робимо з кропиви закваску і поливаємо. З кропиви чи одуванчиків», — додає Людмила Рибалко.

На сусідній ділянці 82-річна Галина Наумчик готує ґрунт під посадку овочів. Говорить: найперше садитиме картоплю, але тішитиме родину також домашніми фруктами.

«В мене і смородина є, кизил, он той, жовтим цвітом цвіте. Черешню сама щепила — росте. Буряки, грушки, яблука, в мене груша добра. Я все збираю і везу потім додому», — ділиться пенсіонерка.

Валентина Мусійчук садить фундук. Каже: обрала добре освітлене і затишне місце. Протягом року, говорить волинянка, ґрунт підживлює попелом, мінеральними та органічними добривами: «Побутові відходи привозиш, пересипаєш травою чи зіллям, воно перегниває і вже готове. І так через рік – одне звільняєш, друге насипаєш».

Ще одна дачниця Вікторія Мовяк розповіла: має у розпорядженні пʼять соток землі. Вже посіяла помідори, посадила цибулю та часник.

«Земля ще мокра, але м’яка, не забита. Я саджаю стільки, скільки можу спожити і мені вигідно. Це фізична праця, повітря, і своє щось виросло. Якщо його робити, воно росте», — додала дачниця.

 

 

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024