У Луцьку депутати міської ради хотіли створити комісію для вивчення роботи стоматологічної поліклініки

27 Березня 2024, 14:03
Ілюстративне фото 239
Ілюстративне фото

У Луцьку депутати міської ради хотіли створити тимчасову контрольну комісію для вивчення роботи КП «Луцька міська стоматологічна поліклініка». Питання створення комісії розглядали на сесії міської ради, яка відбулася у середу, 27 березня, де побувала кореспондентка Район. Луцьк.

Включити у порядок денний  сесії питання  про створення комісії  пропонували депутати фракції Громадський рух «Свідомі».  

Основна причина створення комісії – можливі корупційні дії. До складу комісію пропонували включити представників всіх фракцій міської ради. Відповідна комісія мала вивчити роботу лікувального закладу.

За словами міського голови Ігоря Поліщука, потреби у створенні комісії наразі не існує. У стоматологічній поліклініці вже введено електронний документообіг, всі лікарі ведуть облік пацієнтів та медичних матеріалів.

«У 2024 році на діяльність стоматологічної поліклініки з міського бюджету виділили на 1 мільйон 300 тисяч гривень менше, ніж у позаминулому році, при колишньому керівництві закладу. Це означає, що підприємство стає фінансово самостійним.  Сьогодні за кошти підприємства закупили п’ять медичних стоматологічних установок», – розповів Ігор Поліщук.

На сесії міської ради
На сесії міської ради

Міський голова звернувся до депутатів з проханням не підтримувати пропозицію про включення до порядку денного питання створення комісії. Він наголосив, що при міській раді вже працюють постійні комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я та з  бюджету та фінансів, які мають розглядати подібні питання. Включення до порядку денного сесії питання про створення комісії підтримали лише дев’ять  депутатів.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024