Луцьк, 22 липня: платне паркування в Старому місті, повістки боржникам ЖКГ і оновлена розмітка доріг

22 Липня 2015, 20:30
3907

Сьогоднішні події в підметах і присудках: хто що зробив цієї середи – в традиційній «Картині дня».

Міськрада постановила, що паркування в Старому місті буде платним. Для того, аби зменшити кількість транспорту, який заїжджає в стару частину Луцька і систематизувати його, члени виконкому запропонували схему, за якою паркування там обійдеться водіям у 6 гривень за годину. Рішення не стосуватиметься для тих, хто живе в Старому місті або веде там підприємницьку діяльність. Проте не всі мешканці цієї частини Луцька підтримують рішення про створення автостоянки.

Даішники врятували чоловіка. Працівники державтоінспекції Луцька надали першу медичну допомогу лучанинові, який знепритомнів просто посеред дороги на пішохідному переході. Наразі чоловік в лікарні і його життю нічого не загрожує.

Пенсіонерка потрапила під колеса авто. 81-річна жінка постраждала внаслідок аварії, що трапилася на Рівненській. Водій автомобіля «Lada» наїхав на пенсіонерку, яка переходила дорогу на нерегульованому пішохідному переході. В результаті ДТП постраждала отримала тілесні ушкодження і була госпіталізована.

«Самооборона Волині» запропонувала вручати повістки боржникам за воду і тепло. Таку пропозицію висловив Сергій Чуріков, зауваживши, що це буде раціональніше, ніж просто накладати санкції на майно. За словами «самооборонівця», в комісію, яка вивчає питання заборгованості, необхідно включити представника військкомату.

Міліція визнала, що поки не може боротись із валютниками. Ігор Муковоз, начальник Луцького міського відділу міліції, заявив, що нинішня ефективність роботи міліції з питань незаконної діяльності валютників – це як «палкою по горобцях стріляти». Він закликав не приймати порожніх рішень, якщо вони все одно не матимуть жодних результатів.

Виконком вирішив встановити меморіальну дошку герою АТО. На стіні будинку, де жив Володимир Прокопчук, учасник бойових дій на Сході, встановлять меморіальну дошку. Це буде здійснено з ініціативи мешканців будинку №2 на вулиці Дружби народів, саме там і проживав загиблий герой.

Працівники ЖКГ оновили дорожню розмітку. З 3:00 до 4:00, поки лучани спали, на дорогах міста з’явилися нові розмітки. Робітники за годину встигли оновити ділянку від перехрестя вулиць Клима Савура і проспекту Перемоги до перехрестя Грибоєдова та Перемоги.

Громадський журналіст «Район. Луцьк» перевірив, як працює система озвучення в маршрутках. Результати експерименту невтішні – з 33 транспортних засобів лише 22 обладнані навігаторами, але й там система озвучення не завжди працює так, як треба. Водії скаржилися, що «воно то включається, то виключається», або й не працює зовсім. Тому сьогодні ми розвіяли поширений у ЗМІ міф, що з 261 машини перевізників Луцька лише 19 не обладнали озвученням зупинок.

Іванна САЦИК

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром